Z důvodu dopravní situace v Blatné byli organizátoři nuceni závod s názvem Memoriál Christiana Bataglii přesunout z Blatné, kde měl původně startovat. Start a cíl bude v Záboří, které je od Blatné vzdáleno přibližně sedm kilometrů. Pořadatelé si pro závodníky připravili okruh o délce 12 kilometrů, závodníci ho pojedou celkem třináctkrát.

Start elitní kategorie je naplánován na třináctou hodinu, před hlavním závodem se však ještě v deset hodin vydají na trať amatérští závodníci v rámci Jihočeské amatérské ligy.

"Na startu bohužel budou chybět někteří závodníci, kteří se v reprezentačním dresu představí na Mistrovství Evropy v Holandsku, přesto očekáváme zajímavou podívanou. Většina závodníků si po vrcholu sezóny v podobě Mistrovství republiky v Trnavě odpočinula a následně ladila formu na její další část. Předpokládám, že závodníci budou namotivovaní a budou chtít do druhé poloviny sezóny vstoupit co nejlépe," očekává ředitel soutěže Jakub Edr.

Sobotní závod ŠKODA CUPu je zároveň součástí 54. ročníku VC Fany Gastro Lidice, který se skládá z Memoriálu Ch. Bataglii a nedělní časovky do vrchu. Elitní kategorie startuje v neděli v deset hodin, pořadatelé si však připravili novinku, když časovku vypsali také pro mládežnické kategorie, ženy a příchozí.

Propozice