Čtvrteční etapa z Orlové do Štramberka je prvním mezinárodním závodem u nás, Gracia Orlová je etapový závod pro ženy a tradičně se jezdí na konci dubna. 

Ve stejném týdnu o víkendu se pořádá jednorázový závod pro juniory a kadety v Plzni. Pořadatelé z celku Roman Kreuziger Cycling Academy zvolili tento termín v návaznosti na prestižní etapový Závod míru juniorů, který se také tradičně jede hned na začátku května v Terezíně.

A ve stejném termínu jedou kadeti Závod míru nejmladších v Jevíčku.

Co nás tedy v nejbližších dnech čeká?

35. ročník Gracia Orlová (27. - 30. dubna)

Bohatá historie slezského etapového závodu je českých fanouškům cyklistiky dobře známá. Mezi vítězky tohoto náročného závodu patří současné hvězdy Marianne Vos, Marta Bastianelli, Ellen van Dijk, ale také už bývalé špičkové cyklistky Judith Arndt, Hanka Kupfernagel nebo Trixi Worrack. 

https://www.graciaorlova.cz/


3. ročník Grand Prix West Bohemia (30. dubna)

Tradicí navazuje na před lety pořádaný "Západočeský etapák". Sice se zatím jely pouze dva ročníky, ale závod rychle získal značnou prestiž. V obou ročnících dominovali jezdci nejsilnějšího juniorského celku Auto Eder. Loni vyhrál pozdější mistr světa Emil Herzog a v roce 2021 triumfoval Cian Uijtdebroeks, nastupující hvězda belgické cyklistiky, loňský vítěz Tour de l'Avenir.  

Nedělnímu závodu zapsanému do kalendáře UCI předchází sobotní kratší varianta závodu. 

https://www.gpwb.cz/


51. ročník Závodu míru juniorů (4. - 7. května)

Jeden z nejprestižnějších juniorských závodů světa každý rok odhalí hvězdy budoucnosti. Vždyť teprve před pěti lety zde zazářil jistý Remco Evenepoel. Tadej Pogačar vyhrál jednu etapu v ročníku 2016. 

http://zmj.cz/cs


47. ročník Závodu míru nejmladších (5. - 7. května)

Nejlepší kadeti se pravidelně sjíždí do moravského Jevíčka, kde se koná jejich Závod míru. Během třech dní závodníci stihnou pět etap. Mezi bývalé vítěze se řadí bratři Vackovi, Matej Mohorič a Peter Sagan.   

http://www.tjcykloklubjevicko.cz/ZMN.html