Včerejší etapu vyhrál Yannis Voisard z týmu Tudor Pro Cycling, což ho vyneslo na průběžné třetí místo.

Marc Hirschi, který uhájil žlutý dres proti mnoha atakům soupeřů, na týmových stránkách k etapě uvedl: „Byl to opravdu těžký den, ale tým odvedl skvělou práci, aby kontroloval únik a udržel mě v bezpečí. Stoupání nebylo příliš strmé, ale hodně kluků útočilo a já jsem musel kontrolovat akce, které mi braly spoustu energie. Naštěstí jsem měl Fisher-Blacka, který ve finále odvedl skvělou práci a byl opravdu silný. Jsem rád, že jsem udržel dres lídra, a doufám, že mi zůstane i po zítřejší etapě."

Pojďme si etapu prohlédnout ve fotogalerii:

loading...

Závěrečná etapa se měla jet na okruhu v Budapešti. Souboj sprinterů se jevil jako zcela nejpravděpodobnější varianta. Nic z toho ale nebylo.

Žlutý dres zůstal Marcu Hirschimu (UAE), druhý skončil Ben Tulett (INEOS) a třetí Yannis Voisard (Tudor). Nejlepším vrchařem se stal Sebastian Schönberger (Human Powered Health), bodovací soutěž vyhrál Matúš Štoček a bílý dres pro nejlepšího domácího závodníka získal Márton Dina (oba ATT Investments).

V týmech obsadil první příčku INEOS před EOLO-Kometa a Caja Rural, ATT Investments byl čtvrtý. Nejlépe umístěným závodníkem ATT Investments byl na 17. místě Márton Dina, nejlepším českým cyklistou Daniel Turek na 32. místě.