„Musím přiznat, že jsem výsledkově čekal o něco víc,“ řekl trenér František Trkal. Nejlepším dílčím výsledkem bylo 15. místo Muroně v úvodní časovce, v konečném pořadí skončil nejlépe Jan Faltýnek 38.

„Určitě se na našem vystoupení podepsalo náročné soustředění v Harrachově, které jsme absolvovali v předchozím týdnu. Ale musíme koukat i více dopředu, protože nás čekají další důležité závody a ten tréninkový kemp byl nutný. Kluci z něj budou profitovat v další části sezony,“ uvedl trenér.

V závodě startovali Adam Bradáč, Jakub Kuba, Jan Faltýnek, Kristián Vavro, Matyáš Muroň a Jakub Elbadri.

Závod s velmi kvalitní konkurencí se jel za úmorného vedra a profilově byl hodně náročný. „Docela nám vyšla úvodní časovka, kde jel Muroň hodně slušně a na první desítku mu chyběly dvě vteřiny. V sobotu se jela hodně zvlněná etapa, hodně aktivní byl zejména na vrchařských prémiích Faltýnek, který byl po etapě druhý v soutěži vrchařů. Nejlépe od nás skončil Jakub Elbadri dvaadvacátý,“ informoval trenér Trkal.

V nedělní etapě se sedmi stoupáními byl z Dukly Praha nejlepší Faltýnek 19., v soutěži vrchařů mu nakonec patřilo 4. místo. Závod vyhrál Slovák Matthias Schwarzbacher.