Dnes se jede ve Francii 3. ročník speciálního jednorázového závodu Mont Ventoux Dénivelé Challenge (1.1). Jeho specifičnost spočívá v tom, že kromě čtyř „klasických“ vrchařských prémií se budou muset cyklisté vypořádat dvakrát s ikonickým Mont Ventoux! Takže na sprintery ve startovní listině zapomeňme. Zato vrchařů přehršel. Z nejznámějších Miguel Ángel López a Enric Mas z Movistaru.

Zítra startují dva pětietapové závody kategorie Pro: Tour of Slovenia a Baloise Belgium Tour. V prvním případě příležitost především pro vrchaře, v druhém pro sprintery a klasikáře.

Do Slovinska posílá silnou sestavu UAE–Team Emirates včele s Tadejem Pogačarem, i když jako jedničku staví Diega Ulissiho. Obdobně je na tom tým se silnou slovinskou stopou Bahrain-Victorious, v jehož sestavě nemohou chybět domácí Matej Mohorič a Jan Tratnik. Naopak Jumbo-Visma tu nestartuje, takže ani Primož Roglič. Z českých cyklistů by se měl v dresu Gazprom - RusVelo objevit Roman Kreuziger.

V Belgii měl startovat Zdeněk Štybar a vše nasvědčuje tomu, že zlomenina prstu mu účast nezhatila. Deceuninck–Quick Step má očividně velký zájem na domácí Tour uspět: Sam Bennett, Davide Ballerini, Michael Morkov, Yves Lampaert, Remco Evenepoel. Soupeři jim budou mj. Caleb Ewan (Lotto), Pascal Ackermann (Bora), Dylan Groenewegen (Jumbo), Giacomo Nizzolo (Qhubeka) a Tim Merlier (Alpecin). Kromě Zdeňka Štybara bychom měli v závodě z našich cyklistů sledovat i Karla Vacka (Qhubeka Assos).

O den později začíná ve Francii 45. ročník La Route d'Occitanie - La Dépêche du Midi (2.1). O charakteru čtyřetapového závodu vypovídá startovní listina: na jedné straně Alejandro Valverde jako kandidát celkového vítězství, na druhé Arnaud Démare, který dostane šanci v některých etapách. 

Ve stejný den, tzn. ve čtvrtek začne prologem 12. ročník Oberösterreichrundfahrt (2.2). Původně ho mělo v plánu několik českých týmů, aktuálně se termínově překrývá s domácím víkendovým Kyjovským Slováckem, tak uvidíme, jak to nakonec co se týče české účasti v Rakousku dopadne.