I na poslední Grand Tour sezóny bude mít česká cyklistika zastoupení. Zdeněk Štybar je nominován na start španělské Vuelty, která začíná v úterý 20. října. Společně se Štybarem se na Vueltu chystají také Sam Bennett, Michael Mørkøv, Shane Archbold, Jannik Steimle, Mattia Cattaneo, Andrea Bagioli a Ian Garrison.  

Zdeněk Štybar se před Vueltou představí na Kolem Flander. Nedělní závod je každoročně vrcholem Štybarovy sezóny, ale letos nepatří k favoritům a lídrům sestavy. Kvůli zranění kolena musel vynechat Tour de France a od té doby se nedostal do formy. Na Brabantském šípu a Gent - Wevelgem neuspěl. Vuelta bude důležitá pro nadcházející sezónu, protože je třeba najet co nejvíce závodních dní. Zatím jich má na kontě 32, s Kolem Flander a Vueltou bude mít 51 závodních dní. I to je mnohem méně, než je obvyklé v normálních letech.  

Štybar vyhrál etapu na Vueltě už v roce 2013 a příležitost vydat se do úniku bude mít nejspíš i letos, ale záležet bude i na kondici a štěstí. Lídrem týmu je Sam Bennett, vítěz dvou etap a zeleného dresu na Tour de France. Štybar bude členem jeho sprinterského vlaku, pojede před Archboldem a Mørkøvem. 

"Těšíme se na poslední Grand Tour sezóny a jsme rádi, že se vůbec pojede, když vezmeme v potaz všechny okolnosti," říká sportovní ředitel Rik Van Slycke. "Naše sestava je mixem mládí a zkušeností a můžeme dosáhnout na dobré výsledky. Sam se vrací po Tour de France a opět bude spoléhat na silný vlak. Štyby hodně chtěl startovat na Grand Tour po tom zranění kolena a odstoupení ze sestavy pro Tour. Pro naše tři mladé závodníky, z nichž dva jsou neoprofesionálové, to bude další důležitý krok v jejich vývoji. Dáme do toho vše a snad to budou dobré tři týdny," dodává Van Slycke.

Debut čeká talentovaného Itala Bagioliho, mistra USA v časovce Garrisona a vítěze Okolo Slovenska, Němce Jannika Steimleho. Mattia Cattaneo je jedním z mála vrchařů v sestavě a do sedla závodního kola se vrací po dvouměsíčním léčení zranění, které si způsobil na Giro dell´Emilia.