Na pořadu je šest etap. Pět klasických, jedna 16km časovka. Ostatní měří od 170 do 197 km s převýšením od 880 do 1830 metrů. S výjimkou předposlední, jejíž poslední dvě třetiny se odehrají na 14km okruhu obsahujícího dvě stoupání a část z nich po dlažbě. V téhle královské 188 km dlouhé etapě nastoupají cyklisté 2400 metrů. Tahle jediná etapa kopíruje tu z loňského roku a do cíle se tehdy dojíždělo po malých skupinkách.

Loňský ročník vyhrál Philippe Gilbert (Lotto-Soudal) a bylo to jeho poslední, tedy 80. kariérní vítězství. O 4 vteřiny předčil Olivera Naesena (AG2R) a o 5 Jakea Stewarta (FDJ). Uvedená jména poměrně jasně charakterizují, o jaké tratě se jedná a pro jaké typy cyklistů je tenhle závod příhodný.

Ve startovní listině 67. ročníku najdeme 8 World a 8 ProTeams, s nimi 4 domácí Continentals týmy.

Jedničkou Lotto Dstny, který tedy obhajuje prvenství, je Arnaud De Lie (na snímku ze 6. května z GP du Morbihan) a tenhle závod mu je doslova šitý na míru. V týmu AG2R budeme moci sledovat Olivera Naesena, Benoita Cosnefroye i Grega Van Averameta, který včera vyhrál ve spurtu 11členné skupiny francouzský jedničkový závod Boucles de l´Aulne.

Lídrem Intermarché bude Gerben Thijssen, Soudal-Quick Step Tim Merlier, Jumbo-Visma Olav Kooij, Arkéa-Samsic Hugo Hofstetter, Cofidisu Benjamin Thomas, v Astaně Cees Bol a v Groupama-FDJ nejspíš Paul Penhoët, který před dvěma dny vyhrál Tour du Finistére (1.1). V TotalEnergies nese týmovou jedničku Peter Sagan, ale větší potenciál uspět se jeví spíše u Anthony Turgise.

Závod vysílá Eurosport.