WorldTour
Všechny týmy udržely stejné dodavatele kol. Dvojnásobné zastoupení mají značky Specialized (Quick-Step Floors, BORA-hansgrohe) a Canyon (Movistar, Katusha Alpecin). ,,Tovární týmy" zbyly jen dva, Cannondale ustoupil z pozice hlavního sponzora, takže své vlastní týmy mají jen Trek (Trek-Segafredo) a BMC. V oficiálním názvu týmů najdeme i značky Merida (Bahrain Merida) a Scott (Mitchelton-Scott).

Komponentové sady zůstaly téměř stejné, jako loni. Jen EF - Drapac má novou smlouvu s FSA a na prezentačních fotografiích jezdí závodníci na kolech s řazením této společnosti, které však stále není plně funkční, neprodává se a cyklisté s tímto systémem nezávodí. Stejně je na tom i Astana. Místo FSA tedy závodníci řadí Shimanem. EF - Drapac ale změnil i dodavatele zapletených kol, Vision (patřící pod FSA) nahradil dosavadní Mavic.

Také Sunweb změnil zapletená kola, místo Shimana mají jezdci německého týmu karbonová kola Giant, který samozřejmě dodává i celá kola. Shimano však u jiných týmů rozšiřuje svou nabídku. Tři týmy budou jezdit jejich wattmetry zabudované přímo do klik sady Dura - Ace. A Shimano má naprostou převahu mezi týmy WorldTour v řadících systémech. 14 týmů používá Shimano, ať už oficiálně, nebo jen kvůli praktičnosti. Tři celky používají Campagnolo (Movistar, Lotto Soudal a UAE Emirates) a jediný Sram (Katusha Alpecin).

Všimli jsme si i dalších drobných změn. Quick-Step Floors nově jezdí komponenty PRO, místo FSA a hned několik změn je v oblečení a dalších doplňcích. BORA-hansgrohe má nově dresy Sportful a brýle Adidas. Trek-Segafredo dresy Santini. AG2R La Mondiale oblečení Rosti. A mezi dodavatele přileb vstoupil Oakley, který dodává týmům Katusha Alpecin a Dimension Data. Také Movistar vyměnil brýle Adidas za Oakley. A Španělé vozí nově i tretry fi'zi:k.

Nové přilby HJC a brýle Rudy Project jezdí Lotto Soudal. A z LottoNL Jumbo se pomalu stává výstavní tým značky Shimano, protože kromě řazení, oblečení (S-Phyre), bot a helem (Lazer) mají i brýle Shimano.

Zvědaví jsme také na to, které týmy budou preferovat kotoučové brzdy. Trek už oznámil, že vrchaři budou jezdit kotouče, na aerodynamických kolech ale zatím mají integrované ráfkové brzdy. Také jezdci BMC na soustředění vozili kotoučové brzdy, ale o použití na závodech zatím jasno není.

Profesionální kontinentální týmy
Ve druhé divizi je mnohem víc změn. Převahu zde získal italský výrobce De Rosa, který kromě Nippo - Vini Fantini, nově dodává i týmům Caja Rural - Seguros RGA a Israel Cycling Academy.

I Wilier se činil. Zůstal u svého vlastního týmu Wilier - Selle Italia, ale pravděpodobně se ukáže i na Tour de France díky partnerství s týmem Direct Energie, který doposud jezdil na kolech BH.

Cofidis se po několika letech rozloučil s Orbeou. Španělská značka ale místo mezi profesionálními týmy neztratila, protože se spojila s novým týmem Vital Concept. Cofidis přesedlal na italskou Kuotu.

Irský tým Aqua Blue Sport vyměnil kola Ridley za 3T a jako první celek bude jezdit bez přesmykače a s jediným převodníkem a řazením Sram. Změnu zaznamenal i belgický tým Vérandas Willems - Crelan. Místo Feltu budou závodníci v modrých dresech jezdit na značce Stevens.

Foto Direct Energie, Movistar, Sunweb