Na rozdíl od předchozích let, závodníci Favoritu strávili v Esteponě prakticky čtyři měsíce, kdy v České republice nebyly příhodné klimatické podmínky a i vládní omezení s ohledem na šíření COVID 19 zásadním způsobem ztěžovaly podmínky pro přípravu.

Velký důraz byl kladen na zdraví závodníků. Byli jsme velmi pozorní, aby nedošlo k zavlečení viru do skupiny, proto jsme pravidelně testovali a v zásadě závodníky v Esteponě udržovali v jakési bublině. I díky tomuto se nám povedlo zrealizovat takto dlouhé období, aniž by se do skupiny dostal COVID 19. To považuji s ohledem na střídání a prolínání skupin závodníků za velký úspěch.“, uvedl František Trkal.

loading...

Soustředění v Esteponě se zúčastnili nejen závodníci z týmu mužů U23, ale i cyklisté juniorských kategorií. Cyklisté měli k dispozici celý dům s veškerým zázemím a potřebným komfortem. Různé skupiny se tam střídaly v podstatě čtyři měsíce: od prosince do března.

Rád bych za tuto možnost našim partnerům a všem co se podíleli na složité organizaci tohoto kempu poděkoval. Pro závodníky je to obrovský přínos. Trénink v teple je v zimě nezbytný a ve Španělsku navíc nebyla taková omezení kvůli Covidu. I z hlediska nějaké prevence je lepší mít k dispozici dům než bydlet ve velkém hotelu. Všichni tam našli skvělé zázemí a měli velkou chuť do tréninku. Věřím, že z této kvalitní přípravy budou těžit celou sezónu.“ uvedl šéftrenér Favoritu František Trkal.