Přesný výčet získaných cenných kovů vypadá opravdu velkolepě. A potrhuje ho i rozdělení podle cenných kovů. Ze získaných 23 medailí je 13 zlatých, 7 stříbrných a 3 byly z bronzového kovu.

Bez zaváhání prošla třídenním maratonem závodů Patricie Müllerová, která získala celkem 4 mistrovské tituly a potvrdila tak opět svůj velký talent a nadání vítězit. V kadetkách ještě velmi dobře závodila Karolína Richterová, která získala dva bronzy a společně s Patricií a Eliškou Grulichovou zlato v team sprintu. 

Velkou radost udělali mladší žáci Alexandr Kaniščev a Matěj Dedek, kteří po sbírce bramborových pozic z individuálních disciplín ovládli v této nejmladší kategorii team sprint a stali národními šampiony. Vycházející hvězdou je také mladší z bratrů Nováků Filip. Po zaváhání ve sprintu už Filip v dalších disciplínách starších žáků nedal nikomu šanci a získal tři zlaté medaile na 500 m, v team sprintu a keirinu. Mezi kadety si pro zlato ze sprintu a stříbro na 500 m dojel Vojtěch Koblížek.

Prostějovští junioři, se přeci jen ve svém věku už specializují především na vytrvalostní disciplíny. Nicméně ve složení Radek Vlček, Matyáš Koblížek a Radovan Štec, dokázali vzít stříbro v team sprintu. Medailovou sbírku prostějovských juniorů ještě doplnil Radek Vlček dvěma stříbry na 1 km a keirinu a Matyáš Koblížek přidal bronz ze sprintu. Gabriela Bártová, si v přípravě „odskočila“ jen na 500 m, kde získala zlato a v kombinovaném týmu pak brala stříbro za team sprint. 

Třídenní klání shrnuje vedoucí trenér prostějovské mládeže Martin Cetkovský: „U nás v klubu se na sprint přímo nezaměřujeme. Nicméně rychlostní příprava je nedílnou součástí tréninku. Konfrontaci se v těchto disciplínách nevyhýbáme a já osobně jsem přesvědčen, že zejména u mladších kategorií mají sprinterské disciplíny nezastupitelnou roli pro rozvoj mladých talentů. A počet medailí? Nic nepřeceňuji, ale vyhrávat nikdy neomrzí, je to přeci sport a kdo by nechtěl být nejlepší? Nerad bych taky zapomenul na pomoc při organizaci a zajištění závodů od všech členů týmu a rodičů, kteří se po tři dny podíleli na chodu mistrovství.