Prostějovský klub byl poslední květnový víkend od pátku do neděle pořadatelem ČP na dráze a konečně se dostalo také na žákovské kategorie, které vlivem koronavirových opatření měli až doposud závodní půst. Program závodů obsahoval především hromadné disciplíny, které se sčítaly každý den omniovým způsobem.

Prostějovští si na domácím velodromu počínali velmi dobře a v každém ze tří závodních dnů dosáhli na pódiová umístění.

Nejvýrazněji si počínala kadetka Patricie Müllerová, která si po tři dny na pódiu nevyzkoušela jiný než nejvyšší stupínek. V pátek ji ještě doprovodila na pódium Eliška Grulichová. Jen o malinko hůře než Patricie, si počínal v závodech kadetů Vojtěch Koblížek, který si připsal dvě vítězství a jedno třetí místo. V juniorech se po zdravotních komplikacích velmi dobře prezentoval Matyáš Koblížek, čehož důkazem jsou dvě druhá místa za druhý a třetí den závodů. Radovan Štec ještě doplnil úspěch juniorů třetím místem v úvodním závodním dnu. V závodech starších žáků si připsal dva bronzové stupně Filip Novák. V juniorkách brala po dva dny stříbro, završené nedělním vítězstvím prostějovská stálice Gabriela Bártová. Nedělní závodní program završil populární madison a také zde byli prostějovští vidět na stupních vítězů. V žácích bral společně s olomouckým Matějem Pitákem zlato Filip Novák, v kadetech dvojice David Karásek - V. Koblížek obsadila místo třetí, podobně jako dvojice juniorů Radek Vlček - R. Štec. Stejně tak bronzový stupeň obsadila Gabriela Bártová, která vytvořila dvojici s pražskou duklačkou Dagmar Hejhalovou.

Domácí závody jsou vždy náročné. Jednak se na domácím velodromu chceme ukázat co nejlepšími výsledky, ale při tom je spousta práce s organizací závodu. V této souvislosti musím opravdu hodně poděkovat za pomoc rodičům našich závodníků s organizací závodu.“ hodnotí akci Martin Cetkovský šéftrenér prostějovské mládeže.

Hned v následujícím víkendu pokračovaly závody ČP tentokrát na silnici. Sobota patřila kriterijní Carla lize v Bělkovicích-Lašťanech a neděle silničnímu závodu ve Starém Jičíně.  

V sobotním kritériu z prostějovských nejvýrazněji zazářil junior Matyáš Koblížek, který ve své kategorii suverénně zvítězil. Na stupně vítězů se taky podíval talentovaný ml. žák Alexandr Kaniščev, kterému patřila druhá příčka. 

Nedělní závod ČP poháru mládeže na silnici Techniserv Cup se konal na silnicích v okolí Starého Jičína. Zde se již modrožlutým tolik nedařilo. Nejblíže stupňům vítězů byl Saša Kaniščev, na kterého ve finiši závodu mladších žáků zbylo nepopulární čtvrté místo. Do top ten se vy svých kategoriích potom už dostali jen junior Radek Vlček na 9. místě a v ženách ostřílená matadorka Naďa Voráčová vybojovala 8. příčku.

Při absenci našich dvou nejlepších holek byly výsledky malinko horší. V sobotu jeli skvěle Matyáš Koblížek a Saša Kaniščev. V neděli jsem zejména od juniorů jsem očekával více. Věřím však, že slabší chvilku jsme si vybrali a na blížícím se juniorském MČR na silnici již budeme opět v popředí výsledkové listiny.“ Dodává k silničním pohárům Martin Cetkovský.

Ve stejném víkendu jako závody ČP na silnici, se tři prostějovští závodníci naše postavili ve výběrových českých týmech na start etapového závodu Sport.Land.Nö Tour v Rakousku. V juniorkách reprezentovala prostějovskou cyklistiku Gabriela Bártová, v kadetkách Patricie Müllerová a třetím do party byl žák Filip Novák. Nejvýraznější zářezy si na své konto připsala Gabriela Bártová, která vybojovala vítězství a druhé místo v jednotlivých etapách. V celkovém hodnocení pak Gabriela obsadila 14. místo. V kadetkách si také Patricie Müllerová vybojovala jedno třetí místo v etapě, celkově ji potom pařila 15. příčka. Filip Novák obsadil v kategorii žáků 9. místo v celkovém hodnocení etapového závodu. 

V týmu panovala skvělá atmosféra a výsledkově jsme taky byli vidět. Pro holky i Filipa to byla obrovská zkušenost, kterou jistě zúročí pro svůj další cyklistický růst.“ reportuje Patrik Müller trenér mládeže, který byl v Rakousku členem realizačního týmu.