Úvodní prolog se odehrál na krátké 1,5 km trati ovšem s převýšením 200 výškových metrů. Nejrychlejším prostějovským závodníkem byl Filip Řeha na 28. místě, ale rozdíly vzhledem k délce prologu nebyly nějak velké.

První etapa měřila 131 km a v jejím průběhu museli závodníci překonat 5 horských prémií. Přičemž pátá horská prémie byla zároveň cílem etapy. Filip Řeha a Pavel Gruber do cíle na vrcholu stoupání dorazili společně na 36, respektive 37. pozici, se ztrátou jedné minuty na vítězného Michala Schlegla z českého týmu Elkov Kasper.

Druhá a zároveň nejdelší etapa vedla z Niepolomice do Nového Targu a i když v průběhu její trasy stáli závodníkům v cestě tři horské prémie, dala se etapa považovat za sprinterskou. Tak se i stalo a jen mírně redukovaný peloton se blížil do Nového Targu do závěrečného spurtu. V takovém případě se modrožlutí spoléhají na rychlostní dispozice Dana Babora. Týmu se pro Dana podařilo vytvořit i dobrou sprinterskou pozici, bohužel Dan se v závěrečných metrech finiše dostal do kolize s jedním ze soupeřů a tak z toho bylo jen 13. místo. 

Závěrečná etapa měřila sice „jen“ 123 km, nicméně její závěr obstaralo téměř 10 km dlouhé stoupání. Dobrý výkon zde předvedl Pavel Gruber, který do cíle na vrcholu náročného stoupání dorazil na 25. místě. V konečné pořadí celkové klasifikace mu to pak stačilo na 27. místo. Na 33. místě se umístil Filip Řeha.

Tour of Malopolska je krásný a spravedlivý závod. Výsledek v celkovém pořadí odráží vrchařské schopnosti každého závodníka. Velmi mne potěšila vysoká úroveň týmové spolupráce našich závodníků. Náročné kilometry z Malopolska pak zúročíme na blížícím se mistrovství republiky.“ Komentuje sportovní ředitel Michal Mráček