Jak velký Váš klub je a jak vznikl?

Předně potřeba říci, že jsme tým nadšených sportovců a máme mezi sebou triatonisty, běžce a cyklisty. Cyklistika je naším základním kamenem a klub se soustředí především na ni. Od podzimu letošního roku postupně na našich facebookových stránkách oznamujeme nově příchozí členy především do našeho cyklistického týmu. V současné době máme okolo 25 členů týmu. Z toho okolo asi 8 závodníků, kteří budou startovat v kategorii ELITE.

Základní kameny týmu položili bratři Fanderlikové, kteří si se svými kamarády vytvořili dresy v té době ještě pod názvem UNLIMITED CZECH TEAM. Pod touto hlavičkou, ještě neoficiální tým odjel závody jako Tour de Zeleňák a závody Českolipského silničního poháru v roce 2018 a získával první zkušenosti na poli silniční cyklistiky. V roce 2019 jsme pro tým získali první sponzory a přicházeli postupně noví jezdci, kteří již zkušenosti měli. Velké nadšení pro věc zlomil rok 2020, kdy přišly první větší úspěchy na amatérském poli - celkově 3. místo na Krakonošově cyklomaratonu 2020 (87 km), tři celková vítězství v Českolipském silničním poháru pro naši mládež (M. Fanderlik, F. Bouzek, D. Fanderlik), 4. místo celkově a 1. místo v kategorii v závodu Okolo Pece, 8. celkové místo v Tour de Zeleňák (56 km) a další. U posledně jmenovaného se již jednalo o týmovou práci především Honzy Kulhánka a Davida Fanderlika, nicméně výborně zajel i Jaroslav Singh a další členové týmu. Je jasné, že současná silniční cyklistika není individuální sport, ale je sportem týmovým. Účastnili jsme se i závodů ČP jak na silnici, tak hlavně na závodech horských kol, kde do týmu přinesl zkušenosti Radek Hořák.

Co chystáte v roce 2021?

Jednak musím říci, že z dětského nápadu před třemi roky, vznikl dnes již oficiální tým, který v roce 2021 zaregistrujeme u Českého svazu cyklistiky. Zároveň měníme název týmu na UNLIMITED KM TRADING CZ. A jsme pyšní na to, že náš tým žádný ze sponzorů neopouští a naopak vstupuje generální sponzor, kterým je regionální firma KM TRADING CZ, která má s cyklistikou zkušenosti ze závodů Okolo Vlčí hory a Tour de Zeleňák.

Další novinkou je, že do týmu přivádíme mnoho talentovaných jezdců a to nejen z České republiky, když například z Polské Bogatynie do týmu silničářů nastupuje talentovaný osmnáctiletý Paweł Słowiński. Nebudu pokračovat jmenováním jednotlivých členů týmu, protože o jejích výkonech budeme v průběhu roku informovat, ale můžeme se těšit na spoustu zvučných jmen. Připravujeme se na závody Českého poháru v několika kategoriích a to nejen na silnici, ale i v terénu. V terénu nás bude zastupovat nově také Marek Fatka, který se po delší odmlce, vrací do kolotoče Českého poháru v barvách našeho týmu. Samozřejmě i v terénu máme další kvalitní týmové zástupce, kteří o sobě dají v sezóně vědět.

Jelikož je potřeba do týmu přivést i zkušenosti, s radostí jsme si ke konci roku plácli i Tondánem, vlastním jménem Thomas Kalojíros. Tato legenda cyklistiky a prima chlápek do týmu přinese nejen nezbytné zkušenosti, ale i skvělou náladu. Sám navíc v posledním roce podával výborné výkony ve své kategorii masters.

Příští rok nás posilují i zástupkyně něžnějšího pohlaví. K  Sabině Krákorové se přidá Barbora Pilná a v terénních triatlonech nás bude zastupovat Gabriela Gänsel.

Pokud půjde vše podle plánu a současná situace ve světě dovolí, máme v plánu několik etapových UCI závodů v Polsku a České republice. Tým chceme stabilizovat a postupně zlepšovat nejen výkony, ale i týmové zázemí. Víme, že máme před sebou veliký kus práce a jsme odhodlaní se do ní s pokorou pustit. Chceme si celý rok užít a cyklistikou bavit nejen sebe, ale i naše fanoušky.

loading...