Jeden z prvních cyklistických závodů v České republice se z důvodu bezpečnostního opatření kvůli šíření koronaviru konal až na začátku června v Plzni, kde závodila kompletní česká špička. V bodovacím kritériu na Lopatárně získal 3. místo Ondřej Rybín s 12 body, který dokázal porazit i největší hvězdu závodu Zdeňka Štybara. 

Prvním vrcholem letošní specifické sezony se ovšem stalo amatérské Mistrovství České republiky ve Vimperku. „Pro našeho závodníka Honzu Hrstku byla časovka ostrým testem před blížícím se MČR ELITE v časovce jednotlivců, ve kterém obstál na výbornou,“ uvedl ředitel týmu Ondřej Rybín. Jan Hrstka obhájil titul z loňského roku a potvrdil tím svojí kvalitní formu v letošní sezoně. Na stupních vítězů ho doplnil Joshua Davies na 3. místě. Naprostou převahu ve své kategorii pak ukázal Jan Bryxi, který zvítězil v kategorii nad 50 let. Rafkarna tak potvrdila svojí dominanci na amatérském poli napříč všemi kategoriemi.

V následujícím silničním kritériu nastoupili hradečtí s cílem zkompletovat sbírku titulů. Po týmovém výkonu získal s naprostým přehledem titul Ondřej Rybín a ve svých kategoriích se těsně pod podiem umístil David Gotthard (6. místo) a Tomáš Mužík (7. místo). V kategorii na 50 let si opět jel svůj vlastní závod Jan Bryxi a získal tak čtvrtý titul pro svůj tým.