Naše dvě žákovské naděje začaly závodem rovnou nejdůležitějším a to mistrovstvím Slovenské republiky. V sobotní časovce potvrdily vynikající formu a získaly cenné kovy, když je od sebe dělila pouhá jedna vteřina.

Kristián Vavro si dojel pro stříbrnou medaili a Michael Filip Smith pro bronzovou. V nedělním silničním závodě opět kontrolovali situaci z první skupiny. V závěru došlo na hromadný spurt, ze kterého si odnáší skvělé páté a deváté místo ve shodném pořadí jako v časovce. „Z kluků mám obrovskou radost, celou sezónu tvrdě makají a mistrovské medaile jsou zasloužená odměna. Slovenská mise dopadla úspěšně i díky perfektnímu mechanickému zabezpečení od Petra Majkuta,“ usmíval se šťastný Vladimír Lazar.

VÝSLEDKY - časovka

VÝSLEDKY - silnice

Naši kadeti a junioři společně také absolvovali mezinárodní etapový závod Regionem Orlicka. Tato tvrdá zkouška v kopcích důkladně prověří připravenost všech závodníků. Dílčím úspěchem se blýskl Štěpán Telecký. Vynikající časovkou obsadil desáté místo, což znamenalo nejrychlejší čas v kategorii kadetů a zaslouženě si mohl obléci modrý dres pro nejlepšího kadeta závodu. Celkově Štěpán obsadil 29. místo, což je vzhledem k jeho věku a konkurenci více než 160 závodníků z šesti evropských zemí výsledek obdivuhodný. „Kluci se na závod těšili, tušili jsme, že po dráhové přípravě to nebude optimální, ale i tak předvedli velmi dobré výkony a věřím, že takto náročný závod je posune zase o kousek výš,“ informoval Lukáš Petr.