Na startu se sešla skvělá konkurence, kompletní česká špička a některé týmy ze Slovenska. Páté místo Petra je velmi dobré. Pochválit musím i Michala Procházku, který strávil velkou část závodu v úniku,“ řekl šéftrenér Favoritu František Trkal. Z dalších závodníků Favoritu skončil Adam Křenek 23. a Pavel Gruber byl 30.

Startovali jsme jen v pěti lidech. Tři naši mladí závodníci mají tento týden maturitu, tak dostali volno. Už v pátek nám ze sestavy vypadl Michal Rotter, který dostal angínu a má antibiotika. Doufám, že bude brzy zpátky, je to pro nás důležitý závodník,“ uvedl šéftrenér. Vojtěch Kmínek měl navíc v závodě nepříjemný pád a musel do nemocnice. Vyšetření naštěstí neprokázalo nic závažného a byl propuštěn domů.

V sobotu startovali závodníci Favoritu na skvěle obsazeném Krakonošově cyklomaratonu v Krkonoších. Závod se jel za deště a chladného počasí. Stejně jako včera slavil vítězství Adam Ťoupalík. Favoritu závod podle představ nevyšel. „Měli jsme i trochu smůlu. Procházka byl v druhé skupině a měl defekt ve špatném místě, kam jsme nemohli s autem. Hampl měl taky defekt, ale celkově nám ten závod nesedl. Na druhou stranu šlo jen o přípravný start, protože další závod máme až 18. července. Tam už bych chtěl, aby forma byla daleko lepší a gradovala směrem k vrcholům sezóny. Proto se teď zaměříme na trénink, pauzu do závodů nám vyplní ještě jeden společný kemp v České Třebové,“ prozradil František Trkal.