V době soustředění ještě nikdo netušil, jak se krátce po návratu týmu do ČR změní situace u nás i ve světě v souvislosti se šířením koronaviru způsobujícího nemoc  Covid-19.  „Ze Španělska jsme se naštěstí vrátili již v noci 8. března. Tedy v době, kdy byl v zemi ještě relativní klid. Také opatření u nás se začala postupně zavádět až po našem příjezdu. V tomto ohledu jsme měli větší štěstí než některé jiné týmy, které musely své tréninkové kempy zkracovat a složitě hledat možnost předčasného návratu domů.  Nejvíc nás ale těší, že se všem našim závodníkům vyhnuly zdravotní komplikace. To považujeme za první letošní vítězství,“  říká z pozice sportovního ředitele týmu Jan Dvořák. 

Závodníci kategorie U23 a junioři měli startovat již 22. března na závodech Rakouského poháru v Leondingu. Ostatní kategorie – mládež a ženy – pak měly zahájit sezónu o týden později na VC Hlohovce.  Ačkoliv momentálně není jasné, kdy se situace zlepší a kolotoč závodů se opět roztočí, pokračují členové týmu v individuální přípravě. „Je mi to moc líto, ale nic nenaděláme. Na soustředění jsem viděl většinu našich závodníků pro svazovou cyklistiku. Všichni byli dobře připraveni a my s celým realizačním týmem uděláme maximum, aby to vydrželo i do prvních závodů, které bohužel nevíme, kdy budou,“  doplnil šéftrenér  a majitel týmu Petr Novák.

V kategorii U23 bude tým závodit v sestavě Lukáš Runt, Jakub Miklovič, Kristian Kolumber a Matěj Tóth. „Třiadvacítkáře“ pak na vybraných závodech doplní závodníci kategorie Elite Ondřej Pávek a Jaroslav Hradecký. Mezi juniory budou SportRaces Cycling Team reprezentovat Karel Macán a Tomáš Konopásek. Ženy nastoupí v sestavě Šárka Macháčková, Klára Zadáková a Anna Rinaglová. V kategoriích juniorek a kadetek obléknou nové dresy - na nichž tradiční modrou doplnila červená - Tereza Prošková, Hanka Runtová a Markéta Macánová. Na soupisce týmu je pak celá řada dalších jmen, pro která však nebude prioritou kalendář svazových závodů.

Do prvních závodů sezóny 2020 vstoupí SportRaces Cycling Team s podporou společností AUTO KEJVAL s.r.o., MK-mont Illuminations s.r.o., Kukal&Uhlíř s.r.o., SPORT&RACES, ENERVIT, SWEEPSPORT, VOKOLEK Import s.r.o., Saltpeter s.r.o., Lékárna U Kostela Kraslice, MET, FFWD Wheels, Karlovarského kraje, města Kraslice a některých dalších subjektů i jednotlivců.