Na ostrov odcestoval kompletní elitní tým až na dráhové reprezentanty Daniela Babora, Luďka Lichnovského a Wojciecha Pszczolarskeho. Ze závodníků se pak na start první jednorázovky postavili René Smékal, Maxim Müller, Bruno Stoček, Marek Dolníček, Jakub Hník, Filip Řeha a Karel Tyrpekl.

„Závod se každoročně jede po náročné trase, navíc hodně foukalo, není to tedy hned na úvod nic jednoduchého,“ říká sportovní ředitel Michal Mráček:„také jsme na startu měli pět závodníků, kteří právě přestoupili z juniorské do elitní kategorie.“

Z prostějovských závodníků si nakonec po 186 kilometrech dojel pro nejlepší výsledek Karel Tyrpekl, který přijel v hlavní skupině a v čase norského vítěze Erlenda Blirkra (Uno-X Norwegian Development Team) obsadil 19. příčku. V čelním pelotonu se podařilo udržet také Filipovi Řehovi a Jakubovi Hníkovi, kteří naznačili, že náročné profily budou právě jejich doménou.

„Je to první závod, těžko z něj dělat závěry. Měl jsem ale z kluků dobrý pocit, hlavně ti mladí se s tím poprali skvěle, takto dlouhý závod je pro ně opravdu velkou změnou. Vzhledem k náročnosti trasy se ukázalo, že příprava se vydařila a odvedli jsme kus práce, už se těšíme na další starty,“ dodává Mráček.

Tour of Rhodes tak bude druhým startem letošní sezóny, poté se tým přesune zpět do České republiky, kde bude dalším významným závodem česká jarní klasika Velká Bíteš-Brno-Velká Bíteš.