O vaší nominaci se rozhodlo po národním šampionátu v Jevíčku. Jaké byly vaše pocity, když jste se dozvěděla, že pojedete do Paříže?

Věděla jsem dopředu, že mistráky budou na nominaci rozhodující. Během závodu jsem na to ale nemyslela, chtěla jsem oba dva závody vyhrát. Když mě pan Kaltofen oznámil, že jedu na Olympiádu, měla jsem ohromnou radost. Je pro mě velká čest se, v takhle mladém věku, olympiády zúčastnit.

Jak probíhala vaše příprava na závody pod pěti kruhy?

Po mistráku jsem jela ještě velmi těžký etapový závod Lotto Thüringen Tour. Regeneraci po závodě jsem pak využila na přípravu na zkoušku na univerzitě. Ale hlavně jsem se soustředila na dlouhé vytrvalostní tréninky kombinované s těmi kratšími a intenzivnějšími na časovkářském kole.

V Paříži vás tedy čeká časovka i hromadný závod. Na co se těšíte více a jak se vám líbí zvolené tratě?

Asi by mi měl více sedět hromadný závod. Ten je sice velmi dlouhý ale trať je klasikářského typu, což by mi mělo vyhovovat. Časovka pro mě bude náročná, protože je hodně dlouhá a teprve letos jsem se začala na časovky speciálně připravovat. Trať je ale rovinatá a je to městský okruh, to mám ráda.

7VAI3852.jpg

V hromadném závodě budete jedinou českou účastnicí. Je to limitující vzhledem k šancím na dobrý výsledek?

Určitě by bylo dobré mít v závodě týmovou kolegyni. Bez týmu se v dnešní ženské cyklistice závody těžko vyhrávají. Olympiáda je ale závod velmi specifický a může se stát, že se klidně dostanu i do skupiny, která pojede o dobré umístění.

Před třemi lety v Tokiu zaznamenala Tereza Neumanová v hromadném závodě třicáté třetí místo, což je nejlepší umístění české cyklistky na Olympiádě. Myslíte si, že je ve vašich silách vylepšit tento výsledek?

Při dobrém průběhu závodu to asi možné bude, ale samozřejmě musí mít člověk taky trochu toho sportovního štěstí.

Mezi časovkou a hromadným závodem je sedmidenní pauza. Jaký bude váš program ve Francii mezi oběma boji o medaile?

Mezi dvěma závody v Paříži nezůstanu. Svaz nám zajistil možnost letět zpět do Prahy a připravovat se v klidu v Čechách. Z hlediska přípravy je to naprosto ideální.

Jaký je pak váš plán po skončení olympijských závodů?

Po Paříži mám v plánu odjet do Girony a připravovat se na poslední část sezóny. Zejména na Tour de l’Avenir Femmes, kterou pravděpodobně s českým týmem pojedeme.