Odjela pětice cyklistů. Nejlepší z nich Fredrik Hagen z Lotto-Soudal měl ztrátu na vedoucího Yatese téměř 25 minut. Ve skupině nebyl ani nikdo, kdo by mohl ohrozit nejlepší ve vrchařské soutěži, i proto, že se na trase nacházela jediná vrchařská prémie nižší kategorie.

Únik byl zlikvidován 15 km před cílem, na čemž se samozřejmě podílely týmy, které si oprávněně dělaly ambice na etapové vítězství, jelikož mají v sestavách odpovídající vhodné typy cyklistů. Začal boj o pozice k závěrečnému spurtu.

Na kilometru se na čele nejlépe srovnaly týmy Deceuninck-Quick Step a Israel Start-Up Nation. Nejnadějněji ovšem zahájil sprint Gaviria (UAE), který se vyvezl z háku svého rozjížděče. Jeho zadní kolo si však včas vyhlédl Tim Merlier (Alpecin). Ackermann (Bora-hansgrohe) byl dost zavřený. Merlier využil závětří a šel přes Gaviriu, kterému silně docházelo. Ackermann si nakonec našel mezeru, ale na Merliera už to nestačilo. Přes Gaviriu se nakonec dostal i na třetím místě Magnus Cort (EF).

V pořadí všech soutěží se nic zásadního nezměnilo.

Zítra je na pořadu 181 km dlouhá typicky klasikářská etapa, kdy se jedou kratší stoupání a neustále nahoru dolů a i poslední kilometr je do kopce.