Adam Ťoupalík se po dlouhé době vrátil na cyklokrosový okruh, když se představil v posledním díle domácího poháru TOI TOI Cupu v Kolíně. Závod, při němž závodníci absolvovali osm 3,4 km dlouhých okruhů, se jel na necelou hodinu.

Adam se držel od startu na čele startovního pole. Ovšem ve třetím okruhu spadl na překážkách a jeho soupeři, Polák Konwa s Michaelem Borošem z ČEZ Cyklo Team Tábor, mu odskočili. Takže musel oba soupeře stíhat ve skupině dalších cyklokrosařů. Podařilo se mu dotáhnout se na Boroše, ale Konwa byl již nad jeho síly. 

„Trať byla hodně jezdivá, což bylo na začátek pro mě dobré. Škoda pádu, který mě odpojil od Konwy, ale aspoň se mi podařilo dotáhnout na Boroše. V závěru, kdy jsme jeli o druhé místo, jsem se snažil jet z první pozice, což se mi podařilo a spurt na pásce jsem si už pohlídal,“ popsal průběh závodu Adam Ťoupalík, který si tak dojel pro druhé místo.

"S výsledkem jsem naprosto spokojený, ale hlavně jsem rád, že můžu opět závodit. Vedení týmu mi vyšlo maximálně vstříc, a tak mám alespoň nějakou náhradu za plánované silniční soustředění ve Španělsku, které bylo zrušeno," řekl Adam po závodě v Kolíně. 

Výsledky: 1. Marek Konwa (POL) Uks Krupinski Suszec 0:58:40, 2. Adam Ťoupalík (CZE) Elkov Kasper +0:30, 3. Ingmar Uytdewilligen (BEL) Tarteletto-Isorex +0:30, 4. Michael Boroš (CZE) ČEZ Cyklo Team Tábor +0:32, 5. Jakub Říman (CZE) Auto Škoda Mladá Boleslav +0:44