86 kilometrů dlouhý závod juniorek z Doncasteru do Harrogate byl především festivalem pádů. Mladé cyklistky padaly od startu až do cíle a pády byly hlavním důvodem dělení pelotonu. 55 kilometrů před cílem bohužel spadly i obě české reprezentantky Veronika Jandová a Kristýna Burlová. Jandová se zvedla rychle a vrátila se do hlavního pole, Burlové se to už bohužel nepodařilo. 

Pády ovlivnily i samotný závěr závodu. 5 kilometrů před cílem došlo k pádu při objíždění ostrůvku a opět se do něj zapletla i Veronika Jandová. Její šance na úspěch tím definitivně skončily. 

Favoritky nebyly moc aktivní, čekalo se spíše na spurt skupiny. Nejodvážnější byla Catalina Soto z Chile, která unila společně s jedou z Francouzek a sama zaútočil a vydala se na sólovou jízdu 7 kilometrů před cílem. Ovšem i Jihoameričanka byla dostižena zmenšující se hlavní skupinou.    

2,2 kilometru před cílem nastoupila mistryně světa v časovce, Ruska Aigul Garejeva. K ní se okamžitě přidala Američanka Megan Jastrab, ale odmítala se soupeřkou střídat. Garejeva musela jet sama a až kilometry před clem se s ní Megan Jastrab párkrát protočila. Poté už to bylo zase jen na Rusce, Američanka šetřila síly a čekala v závětří na spurt.

A vyplatilo se. Rychlé cyklistky ze stíhací skupiny začaly spurtovat brzo a přibližovaly se k vedoucí dvojici, ale na Megan Jastrab to nestačilo. Těsně druhá skončila Belgičanka Julie De Wilde a třetí dojela Nizozemka Lieke Nooijen. Na Aigul Garejevu zbylo jen čtvrté místo, pátá skončila domácí Elynor Bäckstedt. A aby toho nebylo málo, i na cílové rovince došlo k pádu několika závodnic.