Výběr jsme zúžili na těchto deset jmen. Anketu najdete pod souhrnem. 

Julian Alaphilippe

Francouz nezářil v průběhu sezóny jako v jiných letech, duhový trikot ho trochu svazoval a sám přiznal, že kvůli dresu světového šampiona dělal chyby. Přesto dokázal využít svou největší sílu, tou je schopnost dokonale se připravit na vrchol sezóny. Dokázal vyhrát první etapu Tour de France, opět oblékl žlutý dres a především obhájil titul mistra světa. Když je ve své nejlepší formě, nikdo ho neporazí. 

Kasper Asgreen

Na jaře se očekával velký souboj Mathieu van der Poela a Wouta van Aerta, ale oba je s přehledem porazil Kasper Asgreen. Vyhrál E3 Prijs a hlavně monument Kolem Flander. A nebylo to díky taktice a štěstí, jednoduše byl lepší. 

Egan Bernal

Vítěz Giro d'Italia v našem výběru chybět nesmí. Egan Bernal vyhrál svou druhou Grand Tour a dokázal, že vítězství na Tour de France v roce 2019 nebylo náhodné. Bernal byl na Giru suverénní, ale ve zbytku sezóny už to nebylo nic moc. Jsme zvědaví na přímý souboj s Tadejem Pogačarem a Primožem Rogličem. 

Richard Carapaz

Ekvádorský vrchař Richard Carapaz překvapil v Tokiu a získal zlatou olympijskou medaili. Navíc se dostal na pódium Tour de France. A zkompletoval tak umístění na všech třítýdenních závodech na stupních vítězů (1. na Giru, 2. na Vueltě, 3. na Tour).

Mark Cavendish

Triumfální návrat Marka Cavendishe na Tour de France patří k nejzajímavějším příběhům sezóny. Čtyři etapy na Tour a zelený dres byly jeho největším úspěchem, ale dařilo se mu celý rok. Cavendish byl nejlepším sprinterem sezóny. 

Sonny Colbrelli

Italský a evropský mistr má za sebou skvělý podzim, který vyvrcholil triumfem na Paříž - Roubaix. Colbrelli se letos zařadil mezi nejlepší klasikáře světa. 

Tadej Pogačar

Objektivně nejlepší cyklista současnosti obhájil vítězství na Tour de France a přidal dva monumenty. Pogačar byl letos ještě o hodně lepší než loni. Získal celkem 13 vítězství, včetně celkového pořadí UAE Tour, Tirreno -  Adriatico a Okolo Slovinska. 

Primož Roglič

Druhý Slovinec v našem výběru potřetí za sebou vyhrál Vueltu, ale dokázal toho mnohem víc. Vyhrál olympijské zlato v časovce a dalších 11 závodů. Jenže fanoušci si pamatují především jeho druhý neúspěch na Tour de France v řadě.

Wout van Aert

Nejvšestrannější závodník současnosti byl letos opět skvělý. Jen mu chybí vítězství na monumentální klasice, nebo olympijský a světový titul. I přesto byl jednou z hlavních hvězd. Vyhrál tři etapy na Tour de France (horskou etapu, časovku i sprinterský dojezd), velkou klasiku Amstel Gold Race a další závody.

Mathieu van der Poel

Ani Nizozemec další monument letos nepřidal. Ale zase všechny bavil a jeho sólová vítězství brala dech. Především zaujal vítězstvím v druhé etapě Tour de France, kdy sebral Julianu Alaphilippovi i žlutý dres. A přidal taky druhé místo na Kolem Flander a třetí na Paříž - Roubaix.