Neuvěřitelný výkon podala Annemiek van Vleuten v silničním závodě s hromadným startem žen. Letošní vítězka Giro Rosa zaútočila 105 kilometrů před cílem v nejtěžším stoupání Cray Hill a strávila zbytek závodu v samostatném úniku. A dokázala ho dotáhnout k vítězství. 

Nizozemky byli aktivní od startu závodu, už v prvním stoupání Jack Hill rozjela Demi Vollering ostré tempo pro své krajanky a roztrhala peloton. Ale rozhodující okamžik přišel později na Cray Hill. Za Annemiek van Vleuten se vytvořila skupina ve složení: Anna van der Breggen, Elisa Longo Borghini (Itálie), Soraya Paladin (Itálie), Chloe Dygert (USA), Amanda Spratt, Clara Koppenburg (Německo), Cecilie Uttrup Ludwig (Dánsko) a Lizzie Deignan (Velká Británie). 

Nejrychlejší sprinterky, včetně Marianne Vos, Marty Bastianelli a Coryn Rivery zůstaly v hlavním poli a rychle nabraly velkou ztrátu. Zato stíhací skupina dlouho držela odstup pouze 50 sekund na Annemiek van Vleuten, dokud nezačala opakovaně a neúspěšně nastupovat Lizzie Deignan. Poté se spolupráce zhoršila a 45 kilometrů před cílem vzrostl náskok vedoucí závodnice na 2:10. 

Na okruzích v Harrogate byla aktivní Chloe Dygert, několikrát zaútočila, ale Anna van der Breggen dokázala reagovat. Až 34 kilometry před cílem Chloe Dygert unikla a chvíli se zdálo, že by mohla stíhat vedoucí Nizozemku. Jenže Američance došly síly, byla dostižena Annou van der Breggen a Amandou Spratt a dlouho se jich neudržela. 

V posledním okruhu nastoupila Anna van der Breggen a zbavila se Australanky. Za vítězkou dojela s odstupem 2:15. Třetí Amanda Spratt ztratila 2:28. Také čtvrtá Chloe Dygert a pátá Elisa Longo Borghini dojely samy. O šesté místo spurtoval peloton a nejlepší byla Marianne Vos, sedmá skončila Marta Bastianelli. 

Nikola Nosková byla vidět na začátku závodu, kdy si dobře hlídala čelo závodu, ale v nájezdu na Cray Hill v popředí chyběla a zůstala v hlavním poli, které se do boje o medaile už nezapojilo. Dokončila na 37. místě.