Arkéa - Samsic je jedním z nejaktivnějších týmů na letošním přestupovém trhu. Získala Naira Quintanu a s ním také tři domestiky Winnera Anaconu, Diega Rosu a Dayera Quintanu a novou sprinterskou jedničku Nacera Bouhanniho. Právě Quintana, Bouhanni a francouzský mistr Warren Barguil budou lídry v roce 2020. 

Tým se snažil o licenci WorldTour už v příštím roce, ale nesplnil sportovní podmínky a zůstane druhodivizní. Musí proto usilovat o divoké karty na závody WorldTour a nemá žádnou jistotu. Emmanuel Hubert, ředitel Arkéa - Samsic, věří v atraktivitu svého celku a mnoho pozvánek.

Podle toho také tým plánuje jarní závodní program svých třech hvězd. Nairo Quintana začne na domácí šampionátu v Kolumbii, následně pojede francouzské etapáky Tour de la Provence, Tour du Haut Var a velkým cílem je Paříž - Nice. Poté objede Kolem Katalánska a nejspíš se vrátí na start ardenských klasik Amstel Gold Race, Valonský šíp a Lutych - Bastogne - Lutych.  

Warren Barguil má podobný program. Začne na Tour de la Provence, poté se chystá na Classic Sud Ardeche, Drome Classic, Paříž - Nice a monument Milán - Sanremo. Jaro bude mít hodně nabité, protože následně objede Kolem Katalánska a také všechny tři ardenské klasiky. 

Nacer Bouhanni vystřídal v týmu Andrého Greipela a očekávají se od něj mnohem lepší výsledky. Německý sprinter byl velkým zklamáním a odešel rok před uplynutím smlouvy. Bouhanni začne na Kolem Saúdské Arábie, naváže etapovým závodem Kolem Ománu, klasikou Kuurne - Brusel - Kuurne, etapovým závodem Tirreno - Adriatico a monumentem Milán - Sanremo.

Ale těžko říct, jak moc pravděpodobné je, že se Arkéa - Samsic dostane na Paříž - Nice i Tirreno - Adriatico a všechny zmíněné klasiky. I když se tým nedostane na všechny závody, na které by chtěl, nebude to velký problém, s výjimkou Tour de France. Chybět na Tour by byl obrovský problém. Jezdcům by se rozpadla sezóna. Ale Arkéa - Samsic by se na Tour dostat měla. Není důvod Quintanu a spol. nepozvat.