Egan Bernal už podruhé během krátké doby vyjádřil přání startovat na Giro d´Italia. V rozhovoru s deníkem AS řekl, že by si rád vyzkoušel Giro, jenže na to se chystá Richard Carapaz a pravděpodobně také Geraint Thomas. Bernal a Chris Froome by se měli postavit na start Tour de France. 

"Rád bych jel Giro a poté taky Tour. Jsem nadšený z možnosti jet Giro. Je to nádherný závod, v Itálii jsem žil dva roky a mám tam spoustu přátel. Tour už jsem jel, takže bych to chtěl zkusit v Itálii. Jet oba závody je velmi složité, ale když se rozhodneme, můžeme jet oboje, i když vím, že je to skoro nemožné," říká Bernal o možnosti jet a patrně i vyhrát oba závody. 

"Jsem připravený jet Giro, Tour a Vueltu. Jsou to všechno velmi důležité závody. V týmu je snadné zvolit si cíle, protože naslouchají názoru závodníků. Nikdy vás nebudou nutit jet na závod, na který nechcete. Na druhou stranu musím brát v potaz názor ostatních jezdců. Jsou zde Geraint Thomas, Chris Froome a Richard Carapaz, takže musíme přijít s ideálním plánem, se kterým budeme všichni souhlasit a který bude vyhovovat našim ambicím a rolím v týmu. Mluvíme o tom hodně a nikdy jsme neměli žádný problém, protože mluvit s Geraintem a Chrisem je velmi snadné," vysvětluje. 

Jenže nejdůležitější není přání samotných závodníků, ale nutnost vyhrát Tour de France. To je jednoznačně hlavní úkol týmu Ineos, o nic jiného jim v sezóně téměř nejde. A pokud se vedení týmu bude domnívat, že největší šanci na vítězství na Tour de France má Bernal, na Giro ho nepustí. 

Bernal má ke své kariéře a k cyklistice jiný přístup. Zatímco Froome, Thomas a Bradley Wiggins byli ochotni se zcela oddat Tour de France a například Chrise Frooma tým pustil na Giro až když byl dostatečně dobrý záložní lídr Thomas, který zajistil vítězství na Tour, Bernala zajímají i jiné závody.

K Itálii má silný vztah a chce co nejdříve jet a vyhrát Giro. Snaží se uspět i v jednorázových závodech, letos dojel třetí na Kolem Lombardie a vyhrál klasiku Gran Piemonte. Ostatní lídři Ineosu/Sky už po Tour většinou sezónu vypouštěli. Bernal je jiný, není ryzím specialistou na Grand Tours, chce vítězit i jinde. Těžko však říct, jak se to shoduje se strategií týmu Ineos a zda to nebude v budoucnu problém.

Bude se také muset vypořádat s tlakem, který přináší obhajoba vítězství na Tour. S tlakem, který je vytvářen na lídra Ineosu: "Jsem mladý, kolik dalších Tour ještě vyhraju? Je mi teprve 22 let a už jsem Tour vyhrál. Dokázal jsem to, co jsem vždy chtěl. Vyhrál jsem Tour jako první Kolumbijec a cítím, že jsem spokojený. Samozřejmě zkusím vyhrát další Tour, Giro a Vueltu, ale ať už se stane cokoliv, Tour jsem vyhrál a nikdo mi to nevezme. Není to tak, že bych povolil, ale už jsem něco opravdu dobrého dokázal, takže bych neměl cítit tlak."