Kauza přestupu Sama Bennetta se táhne už velmi dlouho a stále není definitivně po všem. Sam Bennett se letos rozhodl odejít z týmu BORA - hansgrohe, protože nedostal příležitost na Giro d´Italia a Tour de France a musel se smířit se startem na Vueltě, kde vyhrál dvě etapy. Jenže podle německého týmu má Bennett podepsanou klauzuli, která ho zavazuje v Boře zůstat. Bennett chce za každou cenu pryč a proto situaci řeší právně.

Pro Bennetta je to hodně nepříjemná zkušenost, stále totiž nemůže podepsat novou smlouvu, kterou mu nabízí Patrick Lefevere v týmu Deceuninck - Quick-Step. Je to jeho životní šance, v belgickém celku by převzal roli hlavního sprintera po Eliovi Vivianim a nejspíš by dostal příležitost na Tour de France.  

Nejlepší tým současnosti se umí o své sprintery postarat a Bennett by dostal špičkovou podporu, včetně nejlepšího rozjížděče spurtů Michaela Mørkøva. Jenže přestup je zbržděn neochotou německého týmu dohodnout se. 

Podle Patricka Lefevera je však už vše vyřešeno a Bennett může odejít, řekl to deníku Het Laatste Nieuws: "Jistotu samozřejmě máte, až když je podepsaná smlouva, ale už se to blíží. Je to dobře, protože případ se táhl dlouho. Mám podezření, že v BORA - hansgrohe čekají tak dlouho, jak je to jen možné. Nakonec si asi uvědomí, že se závodníkem, kterého držíte proti jeho vůli, toho moc nenaděláte." 

Patrick Lefevere už dříve prozradil, že BORA - hansgrohe chtěla vyměnit Bennetta za Alvara Hodega, kolumbijského sprintera týmu Deceuninck - Quick-Step. Ale Lefevere na obchod nepřistoupil. "Nemůžu říct mladému klukovi, že jsem ho prodal a odchází do jiného týmu, když má s námi podepsanou smlouvu. Nejsme fotbalový tým." 

V týmu BORA - hansgrohe si chtějí držet tři sprintery, proto stáli o Hodega, který by doplnil Petra Sagana a Pascala Ackermanna. Němečtí a rakouští závodníci jsou v Boře upřednostňováni, zájmy sponzorů jsou hlavní a ti si přejí podporovat německy mluvící cyklisty, proto se Ackermann dostal na Giro a Bennett ne. 

V příštím roce se Peter Sagan vydá na Giro d´Italia a Tour de France. Očekává se debut Pascala Ackermanna na Tour de France, kde se podělí o pozici lídra se slovenským cyklistou. V Deceuninck - Quick-Step zůstali po odchodu Elii Vivianiho dva mladí sprinteři, nizozemský mistr Fabio Jakobsen, vítěz dvou etap na Vueltě a Kolumbijec Alvaro Hodeg. O jednoho zkušenějšího sprintera Lefevere určitě stojí, spurteři jsou základem úspěchu jeho týmu.