Borošovi pomohlo i štěstí, resp. smůla Matyáše Fialy (ČEZ Tábor). Ten odjezdil hodně na času na špici, následován dvojicí Boroš-Adam Ťoupalík (oba Elkov/Kasper). V předposledním okruhu se česká jednička pokusila vyrazit vpřed a Fialovi v tu chvíli spadl řetěz. „Sice se mi ho podařilo za jízdy nahodit, ale ztrátu těch několika metrů se mu bohužel zlikvidovat nepodařilo. Myslím ale, že mohu být spokojen,“ říkal. „Stálo mě to dost sil, musel jsem dotahovat a nechtěl jsem to nechávat až na závěr. Nakonec dobrý závod,“ doplnil Boroš.

toitoicup.jicin2023-123.jpg

Třetí dojel polský obojživelník Marek Konwa v barvách AŠ Mladá Boleslav, čtvrtý Ťoupalík a pátý loňský junior Václav Ježek (Brilon), jemuž v závěru lehce docházely síly. Ale v neděli ještě zajel druhé míst na C2 ve slovenské Podbrezové. Jakub Říman (DK Bikeshop) skončil nyní až šestý (-1:35). Lubomír Petruš (D2Mont Merida) stihnul závod i po dopoledním startu na Author Cupu horských kol na Bedřichově.

toitoicup.jicin2023-135.jpg

Druhou výhru v řadě získal mezi juniory Patrik Lienert (Kovo Rexonix Praha).

Zemanová se oddělila ze šestičlenné skupiny vpředu po pádu Nikoly Bajgerové (Mat Atom Wroclaw) už ve druhém kole a na soupeřky najela minutu a půl. „Jelo se mi skvěle, pocity mám asi stejné jako minule v Mladé Boleslavi. Od začátku jsem si jela svoje tempo a soustředila se jen sama na sebe. Tomu odpovídá asi i náskok v cíli. Snažila jsem se jet na sto procent, nastupovala za každou zatáčkou, ale když na mě nikdo netlačí, tak je to trochu složité. Již se těším na světový pohár a snad i tam budu ještě více než loni konkurovat nejlepším světovým závodnicím," komentovala výkon.

toitoicup.jicin2023-87.jpg

Druhá dojela její týmová parťačka Kateřina Hladíková (Brilon), třetí veteránka, osminásobná mistryně Pavla Havlíková (Lawi junior) a šestá o generaci mladší juniorka, loňská vítězka celého seriálu Kateřina Douděrová (Jaroslav Kulhavý cycling team Ústí nad Orlicí). Reprezentační kouč Petr Klouček ocenil i druhou juniorku Amálii Gottwaldovou po pádu osmou.

loading...

Český pohár elity pokračuje v sobotu 21. října v Holých vrších.

Kompletní výsledky najdete na sportsoft.cz.