V sobotu se závodníci postavili na start časovky. Ta měřila 15 kilometrů a vedla po zvlněných silnicích mezi obcemi v okolí Tisové, kde byl umístěn start a cíl.

Na 7. místě dojela v kategorii starších žákyň Laura Svobodová, ve starších žácích byl na 5. místě František Hladík, 12. dokončil Jan Fara. V kadetkách byla 10. Adéla Stránská, v kadetech byl 5. Adam Kment, 6. jeho bratr Šimon, 13. dokončila Jakub Panuš, 14. David Svoboda, 15. Filip Voborník, 66. Antonín John, 67. Robert Lang a 76. Eduard John.

Brilon_2.jpg

V neděli se konaly závody s hromadným startem. Laura Svobodová dojela ve starších žákyních na 3. místě a zajistila týmu jedinou medaili ze šampionátu.

Ve starších žácích byl na 5. místě Jan Fara, který se pohyboval v denním úniku. František Hladík ovládl sprint druhé skupiny a dojel na 6. místě.

V kadetkách byla na 12. pozici Adéla Stránská, v kadetech byla 5. Šimon Kment, 11. David Svoboda, 13. Adam Kment, 16. Filip Voborník, 17. Jakub Panuš, 20. Antonín John a 49. Eduard John.

Nadcházející víkend jezdci odloží silniční kola a přesednou na horská. V Harrachově se jede český šampionát v cross - country.