Canyon je v profesionálním pelotonu významným dodavatelem. Na strojích německé značky jezdí závodníci Movistaru, Corendonu - Circus včetně Mathieu van der Poela a do letošního roku také jezdci Katusha Alpecin. Tento celek ale skončil a Arkéa - Samsic je nahrazuje. 


Jezdci francouzského týmu dostanou k dispozici všechny silniční modely Canyonu. Kromě zobrazeného modelu Ultimate v barvách francouzského mistra Warrena Barguila, budou jezdit na aerodynamickém silničním modelu Aeroad a na časovkářském speciálu Speedmax.    

Jezdci týmu Arkéa - Samsic budou vozit výbavu Shimano Dura-Ace s elektrickým řazením a kotoučovými brzdami, karbonová zapletená kola Shimano, sedla Selle Italia a galusky Continental. Tedy totožnou výbavu, jako má tým Corendon - Circus. Movistar doposud jezdil s komponenty Campagnolo, ale to se má podle zákulisních informací změnit. 


Emmanuel Hubert, generální ředitel týmu Arkéa - Samsic je ze spolupráce s Canyonem nadšený: "Podepsali jsme dvouletou smlouvu s prémiovou, inovativní a prověřenou značkou s mnoha lety zkušeností na profesionální scéně. Naši závodníci budou těžit ze spolupráce s prvotřídními technologiemi a jezdit na špičkových kolech. Spolupráce s Canyonem jenom posílí naši pozici silného týmu s velkými ambicemi do budoucna a posílí naše odhodlání dosáhnout velkých výsledků na nejvýznamnějších závodech."

Spokojený je také Roman Arnold, zakladatel a ředitel Canyonu: "Profesionální cyklistika pohání Canyon jako společnost a jako značku. Naše angažmá v profesionálním pelotonu nás motivuje myslet inovativně a posouvat hranice technologií. Nemůžu se dočkat spolupráce s týmem Arkéa - Samsic, protože je to tým, který má jeden jasný cíl - obětovat vše pro dosažení velkých věcí. S Warrenem Barguilem, Nairem Quintanou a Nacerem Bouhannim máme talentovanou sestavu pro nadcházející sezónu."


Arkéa - Samsic si tímto partnerstvím výrazně polepší. Canyon je spolehlivější partner, než jiné menší značky. Zejména v dodávkách kol a finančním příspěvku. Jezdci bretaňského týmu v posledních letech jezdili kola BH a dříve Look. 

Tým zůstává druhodivizní, pokus o získání licence WorldTour byl zamítnut Mezinárodní cyklistickou unií, protože jezdci v bílých dresech nezískali dostatek bodů. Nairo Quintana a Warren Barguil se proto musejí spolehnout na pořadatele velkých závodů. Na Tour de France zbývají jen dvě volné karty a nebude snadné se sem dostat. Arkéa - Samsic je ale velkým favoritem. Přesto je téměř jisté, že se dostane jen na Tour de France, italské Giro a španělská Vuelta bude pravděpodobně preferovat jiné týmy.