Corratec - Vini Fantini vstupuje do své teprve třetí sezóny a druhé coby ProTeam. Loňskou sezónu začal jako Corratec, což je značka italských bicyklů, které tedy jezdí, posléze do názvu přidal ještě výrobce sedel Selle Italia. Tuto sezónu tedy začíná s obměněným názvem, čemuž odpovídá i úprava outfitu. 

Podle žebříčku UCI skončil mezi 18 ProTeams čtvrtý odspodu, takže nic převratného. Pro nás byl tým zajímavý především proto, že v něm získal angažmá Karel Vacek. Nyní už je ale jisté, že v týmu nebude pokračovat. Podle informací, které se podařilo získat, finalizuje v těchto dnech dohodu s jiným zahraničním týmem, ale ještě nenazrál čas, zveřejnit, o koho jde.

Během poslední šesti let by měl tedy obléknout dres šestého zahraničního týmu. V uplynulé sezóně výsledkově zaujal dvakrát. Jednak 13. místem v etapě Czech Tour, končící na Pustevnách, když dojel ve 20členné skupině za vedoucí odskočenou dvojicí, přičemž v této skupině byl jedním ze čtyř českých jezdců vedle Adama Ťoupalíka (Elkov - Kasper) a Jakuba Otruby a Karla Camrdy (oba ATT Investments). V následující etapě si ale pohoršil a nakonec byl klasifikován na 53. místě.

34046.jpg

Ale především ohromil 2. místem v sedmé etapě Giro d´Italia (na snímku), na které se prosadil z celodenního úniku. Což je úžasný výsledek, je jen škoda, že v celé sezóně ojedinělý. Sezónu zakončil osmi italskými jednorázovkami kategorie 1 a Pro, z nich sedm nedokončil a na Gran Piemonte (1.Pro) dojel 79.

Co se týče Corratecu, ten opustilo osm a přišlo devět nových lidí. Mezi nimi vynikají Niccoló Bonifazio (Intermarché), Kristian Sbaragli a Jakub Mareczko (oba Alpecin-Deceuninck), Mark Padun (EF Education-EasyPost) a také Mark Stewart z rozpadnuvšího se novozélandského Boltonu (Pro). Co se týče rankingu, jde o to nejlepší, čím bude tým v této sezóně disponovat.

Startuje zítra na dvojkovém etapáku v SAE Tour of Sharjah a vysílá tam všechny tři své nejlepší sprintery, jimž jsou tedy Mareczko, Bonifazio a Attilio Viviani. Je potřeba sbírat body, a když je menší šance na velkých závodech, je nutno objet i příhodné nižší kategorie. Svou roli v takových případech hraje i finanční stránka takové akce.

421205565_1044114456675051_139752211317682640_n.jpg

Pro nás bude etapák zajímavý především tím, že tady v sestavě rakouského kontinentálního Felt-Felbermayr startuje Michael Kukrle a i oni sem přijíždějí s vysokými ambicemi, když na spurt budou mít novou posilu z polského Vosteru Patryka Stosze a na celkové pořadí Hermanna Pernsteinera (na snímku), který přišel dokonce z prvodivizního Bahrainu.

Proč tolik sprinterů a proč Pernsteiner na celkové pořadí? Z pěti etap mají tři potenciál dospět do hromadné koncovky, uprostřed je 10km rovinatá časovka a o celkovém pořadí by měla rozhodnout předposlední etapa, která končí na vrcholu 6,3 km dlouhého stoupání o průměrném sklonu 8,4%.

Corratec-Vini Fantini má jako tým druhé divize a k tomu italský tu výhodu, že má pozvánku na takové závody, jako je Strade Bianchi, Tirreno-Adriatico a Milano-Sanremo. Vidět bychom tento tým měli i na Czech Tour.