Israel Start-Up Nation posiluje jak na běžícím pásu. K pěti dosavadním přestupům jezdců z týmů World Tour, jimiž jsou Froome (Ineos), Woods (EF), Impey (Mitchelton), Hagen (Lotto) a Bevin (CCC), přibyl v uplynulém týdnu Alessandro De Marchi, který sem přichází taktéž z CCC.

Alessandro má ve World Tour odkrouceno již osm sezón a do týmu Israele podepsal na dva roky. Loni v 9. etapě Tour de France měl pád, který ho vyřadil do konce sezóny. Letos už odzávodil 30 dnů a jeho nejlepším výsledkem je 2. místo na národním šampionátu v časovce.

Už 34 letý Ital je pověstný tím, že se nebojí chodit do úniků v náročných etapách. V minulosti se mu podařilo vyhrát tři etapy na Vueltě, kde byl ještě třikrát třetí. Druhé a třetí místo má i z Gira. V roce 2018 vyhrál prestižní Giro dell´Emila (viz titulní snímek). Aktuálně ho můžeme sledovat na právě probíhající Tour de France.

Tour de France 2020

Bora-hansgrohe bere do svých řad už čtvrtého mladíka. Posledním v dosavadní řadě je Giovanni Aleotti z Friuli ASD. Kromě nadějí ale posiluje i zkušenými borci. Připomeňme si, že podepsané mají Politta (Israel) a Keldermana (Sunweb).

Giovannimu je 21 let a je to cyklista s dobrým závěrem. Loni dokončil na druhém místě jak Karpatské kurýry, tak Tour de l´Avenir. Letos dojel čtvrtý na mládežnickém Giru, aby se před pár dny stal italským šampionem do 23 let. Podepsal na tři roky.

Při Giro del Piemonta 2020

Z Jumbo-Visma odchází Amund Jansen a rozšiřuje řady nových tváří v Mitchelton-Scott, kde mu budou od příštího roku parťáky také nově příchozí Kangert (EF) a Matthews (Sunweb).

Amund odchází po čtyřech letech z nizozemského týmu na další dva roky k Australanům. Je to univerzální jezdec, jehož nejmenší předností je jízda do dlouhých kopců. Momentálně pomáhá Rogličovi a spol. na probíhající Tour de France.

Mnoha úspěchy se ve své kariéře pochlubit nemůže, ovšem loni zazářil na norském mistrovství, kde nenašel přemožitele.

Tour de France 2019

Z UAE-Team Emirates přechází do Alpecin-Fenix Jasper Philipsen. Jasperovi je teprve 22 let a po dvou letech v UAE přichází na dva roky do Alpecinu.

Na těžké kopce je moc těžký, není typickým klasikářem ani sprinterem, ale v kombinaci obojího se jeví velmi nadějně. Jestliže Alpecin-Fenix míří Van der Poelem na budoucí klasikářské monumenty, Philipsen by mohl být velmi platnou posilou.

V posledních třech letech vyhrál tento Belgičan vždy po etapě. Postupně v Utahu, na Tour Down Under a letos na Tour de Limousin.

Tour Down Under 2020