Kdo by stále ještě podceňoval špičkovou ženskou cyklistiku, je už docela mimo. Holky předvádějí mimořádně vysoké výkony, závodí leckdy dramatičtěji než chlapi a z pohledu cyklistických dovedností jsou velmi vyspělé.

Dokázaly to i při dnešní belgické jednorázovce, která končila na pobřeží Severního moře a kterou významně ovlivnil velmi silný vítr.

20 km před cílem se na terezínu za sebou pohybovalo několik skupin. V té první měly převahu dívky Sunwebu, které tam byly v pěti, jim nejvíc konkurovaly cyklistky Boels Dolmans ve čtyřech. Byly to právě ony, které se v posledních šesti kilometrech neustále pokoušely o nástupy, a byly to naopak závodnice Sunwebu, které všechny nástupy pokrývaly. A jelikož se jim to vždy podařilo, rozhodovalo se v závěrečném spurtu.

Na dvoustovce ho zahájila jedna z hlavních favoritek takového dojezdu Belgičanka Jolien D´Hoore (Boels-Dolmans) a jejího zadního kola se chytla další vynikající tentokrát nizozemská sprinterka Lorena Wiebes ze Sunwebu.

D´Hoore rozhodně nedržela přímý směr, postupně - jak jí ubývaly síly - tlačila soupeřku k hrazení, což s velkou pravděpodobností přispělo k tomu, že o pár centimerů proťala cílovou pásku dříve. Wiebes se navenek nijak nerozčilovala, D´Hoore se zase nijak zvlášť neradovala. Nejspíš moc dobře tušila, že to nemusí být konečná. A také nebyla. Rozhodčí ji za její počínání odsunuli na konec skupiny, takže vítězkou se stala Wiebes!

Třetí do party špičkových sprinterek Lotte Kopecky z Lotto Soudal byla v čelní skupině z týmu osamocena a i to určitě přispělo k tomu, že dojela "až" na 4. místě. Třetí dokončila zkušená Lisa Brennauer z Ceratizit-WNT, která má poslední měsíc skvělou fazónu. Na mistrovství světa dojela devátá, na Wevelgemu třetí, na Flandrech čtvrtá a dnes po penalizování D´Hoore tedy druhá. A Kopecky si přeci jen stupně vítězů také užila.