Na velodromu ve francouzském Saint-Quentin-en-Yvelines pokračovalo druhým soutěžním dnem mistrovství světa v dráhové cyklistice. Ve scratchi na 60 okruhů, tedy 15 kilometrů, jel Daniel Babor dvě třetiny závodu velmi dobře pozičně. Pak ale ztratil kontakt na čelní skupinu a na závěrečné zrychlení už nestačil.

„Ze začátku to bylo dobré. Jelo se rychle a já si říkal, že by mi to mohlo vyhovovat. Na konci už jsem ale neměl nohy a posledních 15 kol jsem cítil, že to je špatné. Co na to říct, prostě to dnes lépe nešlo,“ hodnotil Babor své vystoupení na šampionátu.

„Těch 15 okruhů před cílem jsme se nedohodli s jezdci za mnou a získali jsme ztrátu. Snažil jsem se ji dojet, ale stálo mě to hodně sil. Na chvíli se sice ještě pole sjelo, ale znovu se rozdělilo a já už dopředu nedojel. Kdyby se ještě na chvíli přibrzdilo, tak bych se dal dohromady. To se ale na téhle úrovni nestává. Deset kol před cílem jsem ještě věřil, že to zmáčknu, ale už jsem byl moc vzadu. Kdybych na to měl, pohyboval bych se vepředu celou dobu, ale dnes prostě nebyl můj den,“ popsal český cyklista průběh závodu.

Daniela Babora čeká v neděli 16. října Madison – závod dvojic na 50 kilometrů.

2022 Track Cycling World Championships - Scratch 15 km:

1. Dylan Bibic (Kanada), 2. Kazushige Kuboki (Japonsko), 3. Roy Eefting (Nizozemsko),... 15. Daniel Babor (ČR)