Den začali v zeleném dresu Italové Fabian Rabensteiner a Chiara Teocchi a před nimi 58 km a 1700 m převýšení. Závod byl obzvláště rychlý od prvního stoupání.

Fabian Rabensteiner, který nezůstal ve vedoucí skupině, se musel rozloučit s vedením. Němec Sasha Weber (Trek Vaude), průběžně třetí, také neměl šanci na výhru kvůli havárii. Na startu byl Čech Martin Stošek (Canyon Northwave) virtuálním lídrem závodu, ale nakonec se z čela propadl. Ve finále využil Daniele Braidot malé výhody, která mu stačila k vítězství v etapě. Na druhém místě skončil se ztrátou tří vteřin Nizozemec Hans Becking (Buff Scott) a na třetím místě skončil Danielův bratr Luca Braidot.

V kategorii žen jsme zažili ukázku síly a techniky Chiary Teocchi. Italka převzala vedení nad závodem téměř hned od začátku. Pouze dvě jezdkyně z týmu JB Brunex Superior se jí dokázaly držet: obhájkyně titulu Ramona Forchini a její partnerka Němka Nina Benz. Do cílové rovinky dorazila Teocchi 42 vteřin před Ninou Benz, což je velké překvapení dne, a 1:13 před Forchini. Tímto rozšiřuje svoji celkový náskok na 1:43 min.. Tyto tři jezdkyně jsou jedinými kandidátkami na konečné vítězství v Mediterranean Epic 2021.

Po včerejší časovce a dnešní intenzivní etapě čeká jezdce zítra nejdelší den. Alespoň pokud jde o počet najetých kilometrů. 93 km a 1650 m převýšení.