Pokud se letos tento 193 cm vysoký mladík postavil na start časovky, neskončil hůře jak třetí. Kromě mistrovského dresu USA mezi muži získal o týden dříve i stejný primát mezi americkými třiadvacítkáři. Na světovém šampionátu této věkové kategorie skončil druhý za Mikkelem Bjergem, kolegou z týmu, který od příští sezóny bude po tři roky závodit v UAE-Team Emirates. Garrison v tomto mistrovském závodě porazil jen o sekundu další americkou naději, Brandona McNultyho, který se od následujícího roku stane kolegou Bjerga v UAE. 

Zleva Garrison, Bjerg, McNulty

"Je to neuvěřitelná příležitost jezdit v týmu této úrovně. Je to něco, o čem jsem vždycky snil. Jsem už dlouho fanouškem Vlčí smečky, takže jsem nadšený, že jsem se stal její součástí. V Deceuninck Quick-Step výkonnostně vyrostli jiní mladí jezdci, takže doufám, že se to podaří i mně, a zároveň, že pro tým odvedu to nejlepší, čeho jsem schopen,“ okomentoval svůj přestup do nejlepšího týmu světa Ian Garrison. 

Garrison se tak v Deceuninck Quick-Step zařadil do skupiny čtyř mladíků ve věku 20 a 21 let, které si tento tým na další roky zavázal. Vedle Garrisona přichází z týmu Hagens Berman Axeon i Portugalec Joao Almeida. Vloni z tohoto amerického mládežnického týmu přestoupilo do nejvyšší divize pět cyklistů, z nichž hned první rok bylo nejvíc slyšet o Jasperu Philipsenovi, belgickém sprinterovi ve službách UAE, který si na konto připsal řadu pódiových umístění včetně prvenství v etapě Santos Tour Down Under, kdy ve finiši zdolal Petera Sagana. 

Je zřejmé, že Hagens Berman Axeon je pro řadu cyklistů přímou cestou do WorldTour. Takže určitě všichni doufáme, že se Karlu Vackovi - na kterého tým v jeho prvním roce působení a jeho 19 letech asi naložil víc, než bylo zdrávo - vydaří příští sezóna mnohem lépe a brzy rozšíří skromné řady našich cyklistů ve WorldTour. 

Připomeňme si, že ředitelem a vlastníkem tohoto mládežnického týmu s americkou licencí je Axel Merckx, syn největší cyklistické legendy, ale také výborný cyklista, který se může chlubit bronzovou medailí z Olympijských her v roce 2004, dresem šampióna Belgie, etapou na Giro d´Italia, 2. místem na San Sebastianu, 3. na Lombardii, 4. místem na Mistrovství světa i 10. místem v celkovém pořadí Tour de France. Zkušeností na rozdávání.

Vzhledem k tomu, že z Deceuninck Quick-Step letos odchází 7 závodníků a tým již podepsal 9 nových posil, můžeme s napětím očekávat tiskovou konferenci Petra Vakoče 8. listopadu, kde hodlá oznámit své působiště v příštím roce.