Alex Dowsett a Reto Hollenstein jsou dva velmi zkušení závodníci. Dowsett je specialistou na časovky a několikanásobným mistrem Británie. Švýcar Hollenstein je spolehlivým domestikem na rovinaté závody a klasiky. 

Jedenatřicetiletý Alex Dowsett prošel za devět let profesionální kariéry týmy Sky, Movistar a Katusha a vyhrál časovku na Giro d´Italia, celkové pořadí Kolem Bavorska, získal šest britských titulů v individuální časovce a držel světový rekord v hodinovce na dráze. Na letošním světovém šampionátu v Yorkshiru obsadil páté místo. Na časovky se chce zaměřit i v novém angažmá, ale je také platným pomocníkem na třítýdenních závodech.

Alex Dowsett

"Myslím, že ICA je velmi progresivním týmem, nekompromisně zaměřeným na výkon. Mají moderní přístup a to je vše, co si přeju. Taky si myslím, že by se měl přehodnotit název. Postup mezi týmy WorldTour rozhodně znamená, že Israel Cycling Academy už není akademií, ale velkým týmem," říká Dowsett ke svému přestupu. 

V příštím roce se zaměří zejména na Olympijské hry: "Těším se na nový rok a soustředím se na Olympijské hry. Samozřejmě musím být nejdříve vybrán do národního týmu. Ale chci v Tokiu získat zlatou medaili. ICA je pro tento cíl tím nejlepším týmem."   

"Alex je skvělý v individuálních a týmových časovkách, ale také umí pomáhat týmu, například dostat lídry na správné pozice," cení si svého nového svěřence Kjell Carlstrom, manažer týmu a bývalý profesionální závodník.    

Reto Hollenstein

"Také Reto je spolehlivým pomocníkem na klasikách a etapových závodech. Je zkušený, a ví co dělá a díky tomu je velmi platný," chválí Carlstrom i druhou posilu. "Budu součástí skvělého týmu, který se úžasně zlepšil během posledních let. Chci být na své nejlepší úrovni a a chci pomáhat lídrům týmu," dodává sám Hollenstein. 

Z týmu Katusha Alpecin přišli kromě Dowsetta a Hollensteina také Rick Zabel, Mads Würtz Schmidt, Dani Navarro a Jenthe Biermans. Ještě se očekávají další jména, zejména pak klasikář Nils Politt, druhý muž letošního monumentu Paříž - Roubaix.