„Sešla se tam skvělá konkurence v podobě 17 národních týmů a 5 klubových. Náš tým od začátku fungoval na jedničku, kluci si pomáhali a dosáhli jsme výborných výsledků. Dvě pódiová umístění, top 10 v celkovém pořadí, a ještě vítězství ve vrchařské soutěži, to je fantazie,“ řekl trenér František Trkal.

O pořadí hodně napověděla už úvodní časovka, kde byl nejlepší z Dukly Faltýnek čtrnáctý. Další dvě etapy byly spíše zvlněné, obě končily hromadným dojezdem a Faltýnek vybojoval dvě druhá místa.

„Vždy spurtoval celý balík a není jednoduché se v tom zorientovat. Honza to zvládl skvěle. Kristián zase jezdil na vrchařské prémie, po sobotě oblékl dres nejlepšího vrchaře. V poslední etapě tomu šel znovu naproti a dres uhájil, což byl pro náš tým další skvělý výsledek. Ještě jednou pochvala všem a velký dík realizačnímu týmu, jak to v tom obrovském vedru zvládl,“ dodal trenér.

Dukla na Slovensku startovala v tomto složení: Jan Faltýnek, Kristián Vavro, Šimon Matějek, Adam Frajbiš, Aleš Icha, Ondřej Michalovič.