Kromě již zmíněného Favoritu Brno budou Střediska vrcholového sportu ještě v Prostějově, Praze a Plzni. Prestižní SVS je určeno primárně pro výchovu špičkových závodníků a závodnic v kategorii kadet a junior.

ČSC tak po více jak 20 letech navazuje na dlouhodobě úspěšnou strukturu sportovních center, tvořených středisky TSM a SVS, vytvořenou za dob ČSTV a zaniklou v 90. letech.

"V Brně navazujeme na dávnou tradici, kdy SVS Brno vychovalo v historii celou řadu mistrů světa, republiky a dalších vynikajících závodníků tvořících pilíř reprezentace. I v novém SVS bychom chtěli sdružit ty nejlepší závodníky z Moravy, vytvořit jim kvalitní tréninkové podmínky i pestrý závodní program," říká hlavní trenér Favoritu Brno František Trkal. 

Předpokládá se, že se bude jednat o vybrané závodníky Favoritu Brno, Mapei merida Kaňkovský z Olomouce a Sportcomplex z Břeclavi, možná doplněné o některé jedince z jiných oddílů. 

"Určitě by SVS nemělo mít více jak 10 až 12 závodníků a zařazení do SVS by se mělo stát prestižní záležitostí a velkou motivací pro všechny cyklisty," dodává František Trkal. 

O dalším vývoji a složení SVS budeme informovat.

Ilustrační foto