Tým Israel Start-Up Nation od příštího roku vstoppí do nové éry. Éry Chrise Frooma. Pětatřicetiletý Brit bude od nového roku lídrem izraelského týmu a poslední část své profesionální kariéry zahájí v Argentině. „Tento závod bude počátkem hodně očekávané nové kapitoly mé kariéry. Těším se, až budu závodit se svými novými spolujezdci a vydáme se na dobrodružství, které nás čeká,“ říká Froome k prvnímu závodu sezóny.  

Rik Verbrugghe, nový sportovní manažer ISN, dal jasně najevo, že úvodní závod bude pro Frooma příležitostí vybudovat si závodní formu: Nechystá se závod v Argentině vyhrát. Podle nás je to skvělá příležitost k zahájení budování kondice směrem k vrcholu sezóny." Podle bývalého trenéra belgického národního týmu se ISN zaměří na jednotlivé etapy: Posíláme do San Juanu solidní sestavu určenou na sbírání etapových vítězství." 

Kromě Frooma se na start postaví sprinter Rudy Barbier, který bude obhajovat jednu etapu a dále Guy Niv, Tom Van Asbroeck, Alex Cataford a Patrick Bevin. Vzhledem k tomu, že to bude pro tým a pro Chrise důležitá sezóna, je díky příjemné atmosféře a počasí Vuelta a San Juan skvělým místem pro zahájení sezóny. Chris se seznámí s novými spolujezdci na krátkém soustředění před startem závodu. Závodit jako tým a získat zkušenosti ze spolupráce je vždy důležité a tento závod poskytne dobrou příležitost si vše vyzkoušet,“ doplňuje Verbruggheho Kjell Carlstrom, ředitel ISN. 

Vuelta a San Juan bude v příštím roce první závodní příležitostí, konkurenční závod Tour Down Under v Austrálii byl zrušen a evropské závody začínají o trochu později. Froome zahájí sezónu co nejdříve, aby se do startu Tour de France dostal do nejlepší formy. V letošní sezóně se mu vůbec nedařilo a k vrcholu své kondice se ani nepřiblížil. V současnosti trénuje v Kalifornii. 

Jsem nadšený, že Israel Start-Up Nation znovu zahájí sezónu 2021 v Argentině, protože jsme tu závodili už třikrát. Chris Froome tvrdě trénuje a bude to jeho první příležitost reprezentovat ISN v našich barvách a šance dostat se zpět do formy,“ říká Sylvan Adams, spolumajitel izraelského týmu.