Qhubeka Assos si po Victorovi Campenaertsovi zajistila dalšího lídra na příští rok. Giacomo Nizzolo byl nejúspěšnějším závodníkem celku NTT v sezóně 2020. Získal druhý italský titul, první evropský titul a vyhrál také etapu na Paříž - Nice a na Tour Down Under.

Jedenatřicetiletý Ital má za sebou nejlepší sezónu kariéry, přesto zůstává v oslabené stáji. V Qhubeka Assos však dostane příležitost vybrat si závody a být na nich lídrem. Nizzolo se za deset let mezi profesionály ještě nedočkal vítězství v etapě Grand Tours a to by měl být jeho velký cíl v příštím roce. 

V tomto týmu mám vše, co potřebuji. Na začátku roku se záměřím na sprinterské klasiky, hlavně na Milán - Sanremo a pak upnu pozornost na Giro a Tour. Myslím, že by bylo fajn vézt dres mistra Evropy na Giru a taky jsem italský mistr, ale všechno ještě musíme zvážit," vysvětluje Nizzolo své plány. 

Letos se jako čerstvý evropský mistr postavil na start Tour de France, ale už po sedmi etapách vzdal kvůli zranění nohy. Na Tour de France jsem měl skvělou příležitost hned v první etapě, cítil jsem se výborně, ale sprinty jsou sprinty a nedokázal jsem si najít cestu ke spurtu, takový je život. Všechno se zdálo v pořádku, ale pak jsem začal cítit bolest v noze, nezlepšovalo se to a rozhodli jsme se vzdát. A bylo to dobré rozhodnutí, protože zranění mi pak ukončilo celou sezónu." 

Celý rok 2020 byl šílený, ale pro mě nakonec úspěšný. Po dobré zimní přípravě jsem uspěl na Tour Down Under a Paříž - Nice. Během lockdownu jsem tvrdě trénoval, abych byl připraven na Sanremo. Byl jsem dobrý a od té chvíle jsem věřil, že bych mohl uspět na italském šampionátu a na Mistrovství Evropy. A vyšlo," dodává Nizzolo.

Úspěch týmu Qhubeka Assos bude z velké části záležet na Nizzolovi. Po odchodu Edvalda Boassona Hagena, Michaela Valgrena a Bena O'Connora týmu moc lídrů nezbylo. Ital držel NTT nad vodou už letos a pozice lídra ho motivuje: „Těším se na novou kapitolu tohoto týmu a na závody. Cítím, že mi tým stoprocentně věří a vedení vytváří projekt, který mě inspiruje a dodává mi motivaci navíc. Mít kolem sebe kolegy a personál, kteří věří, že jsem správným lídrem, je přesně to, co potřebuji, abych ze sebe dostal vše."