Maďarsko uvidí hned tři etapy růžového závodu. 9. května vše vypukne v hlavním městě země, v Budapešti. 8,6 kilometru dlouhá časovka historickým centrem bude nepochybně zajímavou podívanou se spoustou fanoušků z celého světa. Očekává se nával slovenských fandů, kteří to mají do Budapešti velice blízko. Ze Žiliny, domovského města Petra Sagana, je to do Budapešti sice přes 300 kilometrů, ale z Bratislavy jen 200 kilometrů a od jižní hranice pouze kolem 50 kilometrů.

Nabízí se spojit fandění na Giru s návštěvou Budapešti, ale v tomto termínu nebude snadné sehnat ubytování a je lepší rezervovat dlouho dopředu. Pouze 160 kilometrů leží mezi Břeclaví a Győrem, cílovým městem druhé etapy. Těžko říct, zda se ještě někdy dostane takto velký závod tak blízko našemu území.   

Třetí etapa z Székesfehérváru do Nagykaniszy už tak blízko není, kolem 300 kilometrů jsou vzdálena obě města, navíc se jede v pondělí. Profilově není příliš zajímavá ani jedna etapa, ale to se dá čekat v Maďarsku. Nejlákavěji se jeví úvodní časovka, při které si fanoušci mohou prohlédnout každého závodníka zvlášť, obdivovat speciální techniku na časovku a také krásy Budapešti. Grande Partenza by měla být připravena ve velkém stylu. Starty třítýdenních závodů v zahraničí bývají velmi slavnostní. 

Necháte si tuhle příležitost ujít?