Od začátku 122 km dlouhého závodu kontrolovaly vývoj závodnice v bílých dresech se dvěma podélnými pruhy, tedy Sunwebu, v jejichž sestavě jely Coryn Rivera a nakonec i Liane Lippert. A až do mety 45 km před cílem za občasné pomoci týmu Trek-Segafredo v podstatě nedovolily žádný únik.

Tehdy se najelo na cílové okruhy a před hlavní skupinou se objevila dvojice Katia Ragusa (Astana) a Mavi García (Alé) a vybudovala si menší náskok. Bylo však vidět, že i ony nevyhodnotily únik jako perspektivní, takže nebylo až tak obtížné jejich pokus po několika kilometrech zlikvidovat.

Vážněji to ale myslela Lauren Stephens (TIBCO), vítězka letošního etapáku Ardéche a 11. z mistrovství světa. V závěru stoupání 30 km před cílem poodjela trošku náhodou, a když viděla, že jí skupina dává prostor, zkusila to a vydržela na čele hodně dlouho.

Grace Brown v černo-žlutém dresu Mitchelton-Scott a za ní letka dívek Sunwebu

18 km před cílem si ze skupiny za ní nastoupila Grace Brown, lídr sestavy Mitcheltonu, která o víkendu jako jediná nebezpečně stíhala budoucí vítězku této ardenské klasiky Lizzie Deignan, aby nakonec skončila za ní na druhém místě. Dnes si ovšem poměrně rychle dojela Stephens a v dlážděném stoupání ji nechala za sebou. Ta se i nadále snažila, ale na rozdíl od Brown, která svůj náskok navyšovala, ona byla posléze pohlcena stíhací skupinou.

10 km před cílem si Liane Lippert řekla, že náskok Brown je opravdu nebezpečný, a vydala se sólo za ní. Jenže se jí nedařilo rozdíl mazat. Počkala tedy na týmovou kolegyni Floortje Mackaij, která se oddělila ze stíhací skupiny, ale ani ve dvojici nedokázaly Brown sjíždět. Naopak, ta náskok ještě až k cílové čáře zvyšovala!

Sprint o 4. místo vyhrála z první početnější skupiny podle očekávání belgická šampionka Lotte Kopecky (Lotto-Soudal) před Emilií Fahlin (FDJ).

Pro dnes nejaktivnějším tým nakonec zbylo alespoň druhé a třetí místo

Pokud postrádáme zmínku o CCC-Liv a favoritce favoritek Marianne Vos, je to proto, že tým na start nakonec vůbec nenastoupil. I tým Paule Ka chyběl, ten ale účast vůbec neavizoval. Možná i proto, že jak čerstvě prosáklo, má značné finanční potíže.