Dylan Greonewegen v posledních čtyřech letech startoval na Tour de France a v posledních třech letech vyhrál aspoň jednu etapu. V roce 2017 se při druhé účasti radoval v Paříži, o rok později vyhrál dvě etapy a letos vyhrál opět jednu etapu. Jenže v příštím roce se do sestavy celku Jumbo - Visma asi nedostane. A proto musí zvolit jiné cíle a poprvé se podívat na Giro a Vueltu. 

Podle Merijna Zeemana, sportovního ředitele týmu Jumbo - Visma, je kombinace Gira a Vuelty pro Groenewegena zajímavým nápadem. "Giro má během během prvních dvanácti dnů pět sprinterských etap a Vuelta začíná v Nizozemsku týmovou časovkou a dvěma rovinatými etapami. To je akorát pro Dylana," vysvětluje Zeeman. 

Zeeman ale v rozhovoru s Het Nieuwsblad dodává, že rozhodnuto ještě není. "Je naplánováno několik dalších schůzek a pak se rozhodneme. Rozhovory s lídry už proběhly, víme co chtějí," dodává. 

V příštím roce nebude na Tour de France celkově moc příležitostí pro ryzí sprintery, jakým Groenewegen je. Začátek Tour je netradičně náročný, ale pro Groenewegena je největší překážkou konkurence uvnitř týmu Jumbo - Visma. Sice je jediným špičkovým sprinterem sestavy, ale v plánu je vyhrát Tour de France celkově. O to by se mohli pokusit Primož Roglič, Tom Dumoulin a Steven Kruijswijk. Pro Groenewegena nezbývá moc prostoru.     

Letos Dylan Groenewegen vyhrál patnáct profesionálních závodů, včetně etapy na Tour de France, ale ta skončila malým zklamáním. Groenewegen přijel na Tour s pověstí nejrychlejšího muže světa, ale byl poražen Calebem Ewanem, který zvítězil třikrát. Ostatní vítězství byla většinou na malých závodech, opravdu prestižní byla dvě vítězství na Paříž - Nice. Celkem získal čtyři WorldTour vítězství, Caleb Ewan vyhrál osm WT závodů, Sam Bennett dokonce jedenáct, Pascal Ackermann sedm, Elia Viviani vyhrál devět závodů na úrovni WorldTour. Tito všichni byli letos lepší než Dylan Groenewegen.   

Nizozemský sprinter se chce vrátit na vrchol a příští rok bude mít příležitost, ale bude se mu líbit alternativní program s Girem a Vueltou?