Hirschi je mnohými považován za objev roku, ale pro čtenáře RoadCycling.cz a české fanoušky silniční cyklistiky objevem není. Pozorní čeští fanoušci Hischiho znají už od roku 2018, kdy vyhrál královskou etapu Závodu míru U23 s cílem na Dlouhých stráních a Mistrovství Evropy ve Zlíně. Ve stejném roce navíc přidal titul mistra světa v kategorii U23 v rakouském Innsbrucku. 

Už v roce 2018 nás zaujal především skálopevnou psychikou a vynikající taktikou. Na extrémně těžké trati evropského šampionátu ve Zlíně byl v sólovém úniku, ale zradilo ho jeho vlastní kolo, musel si vzít náhradí kolo Author z neutrálního mechanického vozu, byl dostižen soupeři a přesto Francouze Victora Lafaye a Španěla Fernanda Barcela ve spurtu o titul porazil.      

Stejnou odolnost projevil i v 9. etapě letošní Tour de France. Celou etapu strávil v úniku, ale byl dostižen jen těsně před cílem v Larunsu Tadejem Pogačarem, Primožem Rogličem, Eganem Bernalem a Mikelem Landou. Když si uvědomil, že svůj únik do cíle nedotáhne, zůstal klidný, nebojoval s nevyhnutelným, místo toho si trochu odpočinul před spurtem a dal do něj vše. Pokusil se vrchaře zaskočit dlouhým spurtem ve vysoké rychlosti, ale neměl dost sil. Skončil třetí, ale získal si fanoušky na celém světě. Jeho klid pod tlakem je obdivuhodný. „Nevím proč jsme takový, možná kvůli mé výchově,“ říká 22letý jezdec pro Indeleiderstrui. „Jsem hodně jako moji rodiče, ti jsou vždy uvolnění."

Je však také nesmírně fyzicky talentovaný. Jinak by 22 letech nebyl schopný vyhrát klasiku Valonský šíp a bojovat o vítězství na Lutych - Bastogne - Lutych a Mistrovství světa. Po druhém místě ve 2. etapě Tour de France a úspěchu v 9. etapě si zvýšil sebevědomí a díky tomu vyhrál 12. etapu.   Na Lutychu měl velkou smůlu, když mu ve spurtu Julian Alaphilippe zkřížil cestu a málem shodil nejen Švýcara ale i Tadeje Pogačara. Alaphilippe byl správně relegován na páté místo, ale to Hirschimu moc nepomohlo, vítězství nezískal, i když byl ve spurtu favoritem. „Byl jsem trochu překvapen svým zlepšením. Dřív, v kategorii U23, když se jelo přes 180 kilometrů, tak jsem měl problém vydržet, ale teď si vedu mnohem lépe." 

Lutych, Valonský šíp a další významné jednorázovky v kopcích budou jeho důležitým cílem v roce 2021. "Prvním cílem jsou Ardeny, ty jsou hlavní. Potom se uvidí. Určitě bych měl jet na Olympijské hry, ale nejdřív se chci plně soustředit na klasiky. Prozatím se cítím jako jezdec jednorázové závody, ale možná v budoucnu zajedu i Grand Tours. Je to dlouhodobý projekt. Potřebujete čas, než na Grand Tours uspějete."

Hirschi je excelentní v krátkých a těžkých stoupáních a zvažuje, že si vyzkouší i dlážděné jednorázovky typu Kolem Flander. „Ale nevím, jestli je příští rok vyzkouším. Někdy v budoucnu určitě chci jet Kolem Flander, ale možná ne příští rok. Je to také jiný způsob závodění,“ vysvětluje. Vhodnější zatím budou Olympijské hry na velmi těžké trati v Japonsku. „To je velký cíl. Musím se na ně co nejlépe připravit. Ale abych byl upřímný, moc se tím zatím nezabývám.“