Pidcock patří k nejlépe placeným závodníkům v celém pelotonu, ale jeho výsledky na silnici tomu úplně neodpovídají. Lídr Ineosu je nejlepším závodníkem na horských kolech, letos dokázal obhájit olympijský titul, ale stačí to v převážně silničním celku? Špatné vztahy s vedením týmu by mohly vyústit v odchod z Ineosu. 

Pětadvacetiletý cyklista má přitom podepsanou smlouvu až do konce roku 2027, ale pokud se ho Ineos bude chtít zbavit, Pidcock by možná mohl odejít. Naposledy se mluvilo o zájmu švýcarského druhodivizního týmu Q36.5. Značka Q36.5 patří stejnému majiteli jako výrobce kol Pinarello. S tradiční italskou značkou má Pidcock osobní smlouvu. To by dávalo smysl, pokud by tým Q36.5 začal na Pinarellech závodit. 

1189126478.jpg

Dříve se spekulovalo také o dalších zájemcích, ale nic se zatím neuskutečnilo. Pidcock byl navzdory sporům stále vybírán na největší závody, ale to se nyní změnilo. Před Lombardií byl jedním z favoritů, skončil druhý na Giro dell'Emilia a silný byl i na Gran Piemonte. Ani to mu nepomohlo, Ineos vybral tuto sedmičku: Ethan Hayter, Thymen Arensman, Jonathan Castroviejo, Brandon Rivera, Ben Swift, Connor Swift a Ben Turner. 

Prakticky vzato nemá Ineos bez Pidcocka šanci na velký úspěch. Pidcock si na rozhodnutí týmu postěžoval na sociálních sítích:

Zrovna když se věci začaly po turbulentním závěru roku zlepšovat, byl jsem vyřazen ze zítřejší Lombardie. Jsem ve skvělé formě a opravdu jsem se na to těšil! Hodně štěstí chlapci. Hádám, že sezóna pro mě skončila brzo. Díky všem za podporu i v těžkých časech. 

Uvidíme všestranného cyklistu v barvách Ineosu i v příštím roce? Po této kauze je pravděpodobnost mnohem menší.