Asi jediným závodníkem, který se ke svým novým kolegům nepřipojí, je Chris Froome. Čtyřnásobný vítěz Tour de France v poslední době trénuje v Kalifornii. Froome měl odtud odletět na první závody do Argentiny, ale etapový závod Vuelta a San Juan možná bude zrušen a Frooma by tak čekal jiný program. Týmu Israel Start-Up Nation tedy vůbec nevycházejí původní plány a opět za to může koronavirus. 

"Předsezónní soustředění proběhne ve Španělsku a ne v Izraeli, kde ho obvykle míváme, kvůli omezením a uzavření hranic pro cizince. Ale máme v úmyslu uspořádat další soustředění v Izraeli, pokud to bude možné," vysvětluje Sylvan Adams, majitel týmu. "Těšíme se, až představíme domovskou zemi ISN našim jezdcům, zejména našim novým posilám, kteří se v minulosti nezúčastnili žádného izraelského soustředění. Budeme kombinovat tréninky s návštěvami našich turistických a historických památek světové úrovně. Tato soustředění byla v minulosti mezi jezdci velmi oblíbená a budeme udržovat tradici představení Izraele našim novým jezdcům.“

Volba náhradního místa konání první společné přípravy padla na Gironu, která je mezi profesionály velmi oblíbenou destinací a novým domovem. "Pro nás je Izrael nejlepší místo k tréninku, ale v současné situaci je Girona přirozenou volbou," říká Kjell Carlstrom, ředitel ISN. První společná soustředění se v minulosti odehrávala už v prosinci, ale kvůli koronaviru je letos vše trochu posunuté. Z Girony se někteří závodníci rovnou vydají na první evropské závody na Mallorce. Další se budou připravovat na pozdější závody. "Musíme závodníkům dát příležitost trénovat a naučit se, jak společně dosáhnout svých různých cílů. Je to zásadní, s tolika novými jezdci a novými cíli, které máme před sebou,“ dodává Carlstrom. 

Nejvýznamnější posila ale bude mezitím trénovat sama v daleké Kalifornii. Chris Froome si v současném zimním období zvolil západní pobřeží USA za svůj domov. Zde trénuje a stále doléčuje zranění, která si způsobil v červnu roku 2019. Podle Paula Saldanhy, hlavního trenéra Israel Start-Up Nation, dělá zkušený Brit velký pokrok: "Chris Froome od svého zranění udělal velký pokrok jak při rehabilitaci, tak při posilování rovnováhy svého těla. Po našem interním posouzení a diskusi jsme cítili, že je pro něj důležité pokračovat ve svém současném prostředí v Kalifornii. Cítíme, že je to nejpříznivější pro pokračování jeho pokroku na kole i mimo něj.“

Froome se do Evropy vrátí až na start závodů. Jeho závodní program ještě nebyl představen, ale měl by vrcholit na Tour de France.