Jan Hirt odchází z CCC do Circus - Wanty Gobert společně s Němci Jonasem Kochem a Georgem Zimmermannem. Druhodivizní tým Circus - Wanty Gobert letos odkoupil od Jima Ochowicze, ředitele celku CCC a majitele společnosti Continuum Sports, licenci WorldTour a tak si od roku 2021 polepší. 

Hirt patřil k jezdcům, kteří měli platný kontrakt s CCC i na příští rok a proto bylo logické, že zamíří do Circusu. Od prvních vyjednávání s Jimem Ochowiczem jsme chtěli co nejlepší dohodu mezi našimi týmy a chtěli jsme do naší sestavy integrovat co nejvíce jezdců z CCC," vysvětluje Jean-Francois Bourlart, generální ředitel Circus - Wanty Gobert. 

Jan Hirt a Georg Zimmermann jsou závodníci, kteří nám chyběli. Dokážou uspět v horách a v etapových závodech. Hirt už to dokázal dříve a Zimmermann je nadějný mladý závodník. Jejich přestup a také přestup Jonase Kocha, je velmi důležitý. Koch je zkušený a všestranný závodník, bude významnou součástí týmu pro klasiky a hromadné dojezdy. Jsem rád, že se k nám poprvé připojí Čech a Němci. Hirt, Koch a Zimmermann budou ambasadory značky Cube ve svých zemích. Náš dodavatel kol sídlí v německém Waldershofu, nedaleko českých hranic," dodává Bourlart. 

Také velmi zkušený sportovní ředitel Hilaire Van der Schueren si pochvaluje příchod českého vrchaře, který Hirtovi nabízel místo už před čtyřmi lety: Sledoval jsem jeho vítězství na Kolem Rakouska v roce 2016, když mu bylo jen 25 let. Nezastavil se, stal se z něj velmi dobrý závodník a po pár letech čekání jsme ho konečně získali." 

V Rakousku Hirt porazil Francouze Guillaumea Martina, který za belgickou sestavu jezdil a Van der Schueren z něj vychoval vynikajícího vrchaře. V současnosti vede vrchařskou soutěž na Vueltě a na Tour de France dokončil na 11. místě celkového pořadí.  

Jan Hirt má po letošní sezóně velké štěstí, že získal místo v sestavě WorldTour na další dva roky. Většina závodníků týmu CCC takové štěstí nemá a nové angažmá stále hledají. Český vrchař letos bojuje s pády a zraněními a také sám se sebou. Poprvé se podíval na Tour de France, ale po zranění z etapového závodu Tour de l´Ain nebyl moc vidět. A nevýrazný je i na Vueltě. 

Jsme moc rád, že jsem dostal příležitost připojit se k tomuto rostoucímu projektu. Letošní sezóna byla docela komplikovaná, takže se těším, že budu členem belgického týmu, který má v cyklistice dobré jméno. Těším se, že potkám nové lidi a snad budu příští rok zase silný. A zajedu dobré výsledky a pomůžu týmu," říká sám Hirt.

V týmu CCC ovládl celkové pořadí Kolem Rakouska a v Astaně byl blízko etapovému vítězství na Giro d´Italia. Právě etapa na třítýdenním závodě je jasnou motivací do dalších let: Mým cílem bude Grand Tour a je jedno která. Sním o etapovém vítězství a jsem si docela jistý, že jednoho dne uspěju. Potřeba jsou dobré nohy, ale také trocha štěstí. Rok 2020 je složitý pro všechny týmy, pro všechny sporty a všechny lidi. Tak snad bude rok 2021 lepší."   

Circus - Wanty Gobert má v sestavě pro rok 2021 zatím 24 jezdců, včetně zkušeného estonského vrchaře Reina Taaramaeho, nadějné belgické klasikáře Aimého De Gendta a Loica Vliegena, italského sprintera Andreu Pasqualona a bratry Van Poppelovi.