Polský celek CCC se na druhé Grand Tour letošního roku opět zaměří na jednotlivé etapy. Příležitost zvítězit v některé etapě tak budou mít všichni muži v oranžových dresech, včetně Josefa Černého. Do sestavy CCC se dostali Josef Černý, Víctor de la Parte, Kamil Gradek, Pavel Kočetkov, Kamil Malecki, Joey Rosskopf, Attila Valter a Ilnur Zakarin.

Právě zkušený ruský vrchař bude lídrem týmu, ale jeho postavení v celkovém pořadí není nejvyšším cílem. Mnohem důležitější jsou etapová vítězství. Na Tour de France se ke stejnému cíli jezdci CCC, navíc v silnější sestavě, ani nepřiblížili. Letošní rok je pro CCC velmi špatný, na kontě má jen 8 vítězství a to pouze z národních šampionátů a ze závodů 1. kategorie. A je už v podstatě jisté, že tým do příštího roku nepřežije. 

Giro je pro nominované příležitostí na sebe upozornit a získat smlouvu v jiném týmu. Snadné to ale nebude. "Máme sestavu se zkušenými závodníky a debutanty a naším hlavním cílem jsou etapová vítězství. Ilnur Zakarin zkusí celkové pořadí, ale je to jeho první závod od pádu na Tour de France, takže jsme v tomto ohledu opatrní. Ilnur loni vyhrál etapu na Giru a rádi bychom toho dosáhli i my," vysvětluje Gabriele Missaglia, vedoucí sportovních ředitelů na Giro d´Italia. 

"Josef Černý, Kamil Gradek, Pavel Kočetkov a Joey Rosskopf budou chodit do úniků a tři časovky jsou dobrou šancí pro naše národní mistry Černého a Gradeka. Dále máme dva vrchaře Víctora de la Parteho a Attilu Valtera," dodává Missaglia. 

Černý letos zaujal nejen ziskem druhého českého titulu v časovce, ale také vítězstvím v časovce na Tour Poitou-Charentes en Nouvelle Aquitaine. Povedené Giro by mohlo prudce zvýšit jeho hodnotu. 

"Jsem moc rád, že se opět postavím na start Gira, protože být vybrán do sestavy na Grand Tour je vždy pocta. Samozřejmě to bude jiné Giro než loni, kvůli covidu a odlišnému datu konání. Doufám, že zajedu nějaký výsledek a předvedu dres CCC v nejlepším možném světle. Už jsem si pár etap vybral, ale musím to ještě probrat s Marcem Pinottim a sportovními řediteli. A uvidíme, jak se závod bude vyvíjet. Jedou se tři časovky a tak se chci ukázat ve svém dresu národního mistra a chci naskočit do několika úniků," přibližuje český cyklista své ambice.