Alois Kaňkovský potvrdil svou současnou formu a zvítězil i v druhém polském závodě, kterým byl Memoriál Romana Sieminskiego UCI 1.2, který stejně jako včera vyhrál již potřetí, jen tentokrát ne v řadě. 
 
Dnes se na polských silnicích jelo celkem devět 18 km okruhů, opět na rovině a opět za pěkného počasí. Už na pátém kilometrů odjela velmi silná sedmička, kde měli zastoupení všechny silné týmy, kromě Bělorusů a Prostějova. Za Elkov Author byl na čele Piotr Konwa, který tak dostal příležitost ukázat se v domácím závodě a bojovat o vítězství. 
 
Ve chvíli, kdy skupina v úniku měla náskok čtyři a půl minuty a hrozila její šance na úspěch, tak v pelotonu za ní začaly pracovat týmy Běloruska a Prostějova. Těm se povedlo stáhnout náskok na dvě minuty a následně se již pustil do stíhání Elkov Author, který pochopil, že bude nutné zasáhnout do vývoje závodu.  24 km před cílem byl náskok zlikvidován a nikomu dalšímu se už nepovedl žádný pokus o únik. 
V závěru se pokusili rozhodnout, tradičně ne úplně aktivní jezdci ProContinental týmu CCC Sprandi Polkowice, ale tato strategie jim ani dnes nevyšla. V závěrečném spurtu tak i v letošním ročníku zvítězil Alois Kaňkovský. Toho v první desítce doplnil ještě Vojtěch Hačecký, který sedmým místem připsal další UCI body. Z prvních květnových závodů v Polsku tak odváží Elkov Author 88 UCI bodů.
“Asi je to ohrané, ale vítězství opět patří celému týmu, který opět pracoval na jedničku. Mám radost, že se nám podařilo potvrdit stoupající formu a na polských závodech, kde se nám proti domácím týmům tradičně daří, znovu zvítězit," popsal své pocity vítěz Alois Kaňkovský.